K1 i Boks

Vitor Belfort: ‘Holyfield nije bio loš! Pokušao mi je otkinuti glavu, ali ja sam ga demolirao‘

Evander Holyfield i Vitor Belfort
 CHANDAN KHANNA/AFP/Profimedia
Brazilac ne vidi nikakav problem u tome što se borio protiv 58-godišnjeg protivnika

Puno kritika dobio je Vitor Belfort nakon svog prošlomjesečnog ekshibicijskog meča protiv Evandera Holyfielda. Glavni razlog toga je razlika u godinama, budući da je Belfort čak 14 godina mlađi od 58-godišnjeg bivšeg boksačkog prvaka. Osim toga, on se pripremao za meč protiv Oscara De La Hoye, umjesto kojeg je Holyfield nedugo prije meča uskočio kao zamjenski borac.

Uzevši u obzir sve navedeno, ne treba čuditi što je meč završio već u prvoj rundi, pobjedom Belforta tehničkim nokautom. Kritike su se naravno tada povećale, budući da su mnogi smatrali kako Belfort nije trebao svim silama krenuti po nokaut protiv podosta starijeg gospodina, no on je za iste pripremio odgovor.

"On je pokušao otkinuti mi glavu, jednom me je promašio toliko jakim udarcem da je pao na pod pogodivši sam sebe. Da nisam pomaknuo glavu na taj udarac, ja bih se vrtio na podu. Ne zanima me što ljudi govore, pobijedio sam najmoćnijeg teškaša u povijesti, čovjeka koji je pobijedio Tysona. Nažalost, uvijek će tu biti 'hejtera' koji kritiziraju. Vrijedi li se boriti protiv nekoga starijeg od 50? Ako pobijedim, uvijek će biti kritika. Ova životinja je bila snažna, nabrijan kao konj te je boksao dobro i jako precizno. Nitko ne govori koliko sam ja dobro boksao i koliko sam bio precizan. Govore o tome koliko je on bio loš. A nije bio uopće loš nego sam ga ja demolirao", ispričao je Belfort u razgovoru za AG Fight, time otkrivši kako ne smatra da je protiv sebe imao ravnopravnog protivnika.

Kratko je Belfort prokomentirao meč, odnosno njegov početak, trenutak kad je krenuo napadati i onaj kad je meč prekinut. Potvrdio je kako smatra da je sudački prekid bio dobar.

"Bio sam oprezan i zbog toga sam sporije započeo. No, kad je on krenuo onda je došlo moje vrijeme. Kad osjetite krv, vrijeme je za lov. Bilo je nepotrebno meč pustiti dulje, gledajući na njegovu dob. Primio je puno aperkata u bradu. Prvi je bio poprilično snažan. Nakon toga je uslijedilo još nekoliko", potvrdio je brazilski borac.

Belfort je nakon meča izrazio želju ostati u boksu, gdje bi se vrlo rado susreo s nekim od svojih bivših MMA rivala. U prvom planu to bi mogli biti Anderson Silva, koji se posvetio boksu i za sada izgleda jako dobro te Wanderlei Silva, koji je posljednji "Phenomu" uputio otvoreni izazov.

Linker
26. travanj 2024 16:57