Ostalo

Junior dos Santos reagirao na Fedorov idući nastup: ‘Ne razumijem njegov izbor i razočaran sam‘

Junior dos Santos
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Čini se kako je borba protiv Fedora Emelianenka u Moskvi bila izuzetno primamljiva za mnoge

Jedan od velikana brazilskog MMA-a Junior dos Santos trenutno nema potpisan ugovor s niti jednom MMA organizacijom, no bio je jedan od mogućih kandidata za idućeg protivnika Fedora Emelianenka. Međutim, Bellator i Fedor odlučili su se za Timothyja Johnsona te će 36-godišnji Amerikanac biti protivnik legendarnom ruskom borcu na Bellatorovoj priredbi u Moskvi koja će se održati 23. listopada ove godine. ''Cigano'' je pomalo razočaran takvim ishodom, a prije nešto manje od mjesec dana, u razgovoru za brazilski Combate opisao je svoj interes za borbu protiv Fedora.

''Jako sam zainteresiran za tu borbu. Ljudi koji me zastupaju razgovarali su sa Scottom Cokerom (predsjednik Bellatora). Ništa još nije dogovoreno. Oni imaju nekoliko opcija i ne znam kako teku pregovori, no izuzetno sam zainteresiran za tu borbu. Divim se Fedorovoj priči i karijeri, njegovo rivalstvo s 'Minotaurom' magičan je trenutak u povijesti ovog sporta. Borba, a naročito pobjeda protiv Fedora bila bi spektakularna i to me motivira. Boriti se protiv njega u Rusiji bilo bi drukčije, uz mnoštvo energije, no mislim da bih se uspio fokusirati na stvari koje trebam napraviti.''

Ipak, brazilčeve želje na kraju nisu uslišane, a u razgovoru za MMA Fighting, Junior dos Santos otkrio je razočaranost raspletom oko Fedorovog idućeg nastupa.

''Ne želim zvučati kao da imam manjak nekakvog poštovanja, no nadao sam se kako sam baš ja odlična opcija za Fedora i završnicu njegove karijere. Moja ideja bila je kako on želi sjajnu borbu, nešto čime će zainteresirati fanove da pogledaju tu borbu. Opcije poput mene, Overeema ili čak Werduma nešto su što bi privuklo interes. Takve stvari djelovale su smisleno u mojoj glavi, no dogodilo se nešto posve suprotno. On je odabrao Tima Johnsona. Ne želim osuđivati i ne znam kako će ta borba završiti, no vjerujem da bi borba protiv Overeema, mene ili Josha Barnetta bila puno interesantnija publici. On (Fedor) je najveći prvak u povijesti teške kategorije i ja sam njegov fan, no ne razumijem zašto se odlučio na ovakvu borbu (protiv Johnsona). Donekle sam razočaran izborom, ne mogu reći da nisam.'', izjavio je ''Cigano''.

Čini se kako je dos Santos samo jedna u nizu mnogobrojnih osoba koje su ostale razočarane izborom protivnika za borbu koja možda bude i oproštajna za Emelianenka, iako bi po ugovoru trebao odraditi još dva nastupa za Bellator. Javno izražavanje nezadovoljstva možda je pomalo nepravedno prema Timu Johnsonu, no ne radi se o tome da je Johnson loš borac koji nema šanse protiv Emelianenka. Naprotiv, Johnson itekako može naškoditi 44-godišnjem Rusu, no kao što je Junior dos Santos rekao, radi se o protivniku koji jednostavno nije ime koje privlači fanove i ne vidi se naročiti smisao te borbe.

Linker
12. svibanj 2024 09:34