Ostalo

Muay Thai borac se umirovio nakon smrti protivnika: ‘Pomagat ću njegovoj obitelji dok god to trebaju‘

Anthony Durand

 Screenshot (youtube, มวยjkn18)
Phanphet Phadungchai preminuo je devet dana nakon teškog nokauta

Muay Thai borac Anthony Durand odlučio se umiroviti nakon što je njegov protivnik preminuo od posljedica nokauta iz njihove međusobne borbe.

Anthony Durand i Phanphet Phadungchai borili su se u tajladnskom boksu na Thupatemi Air Force Boxing Stadiumu 15. ovog mjeseca na Tajlandu. Borba je bola ugovorena na pet rundi, a završio ju je Durand u posljednjoj rundi kada je pogodio brutalan lakat u bradu protivnika koji se istog trenutka srušio nokautiran.

Nakon borbe je 25-godišnji Phadungchai odmah prevezen u bolnicu gdje mu je mozak otkazao zbog velikog krvarenja, no uspio je preživjeti još devet dana te je nakon toga nažalost preminuo u bolnici.

‘‘Svjestan sam da ja nisam odgovoran za to što se dogodilo, ali ne mogu razmišljati da je to rizik koji se nekad može dogoditi. Veliki je ovo šok, možda je primio puno teških udaraca prije same borbe‘‘, napisao je Durand.

‘‘Borio sam se s njim pet rundi i to je bio jedan od mojih zadnjih udaraca. Naravno da se osjećam odgovorno i nitko mi to ne može izbiti iz glave, unatoč svim porukama i tješenju svejedno sam jako tužan. To je sudbina i nemamo pravo se buniti. Nadam se da počiva u miru i obavezujem se da ću pomagati njegovoj majci, ženi i kćeri financijski dok god im to bude potrebno.‘‘, zaključio je.

Linker
20. travanj 2024 04:09