Ostalo

Patricio Pitbull jasan je oko svog statusa u svijetu MMA-a: ‘Ako osvojim i ovaj pojas, ne možete reći da nisam neđu najvećima!‘

Patricio Pitbull

 MOTOO NAKA/AFLO/PROFIMEDIA Motoo Naka/aflo/profimedia
Smatra da bi bio cijenjeniji da se bori u UFC-u

Patricio Pitbull nekoć je držao dva Bellatorova pojasa istovremeno, vladajući u perolakoj i lakoj kategoriji. Sada će to pokušati ponoviti kada se 16. srpnja (sedmi mjesec) spusti u bantam kategoriju i izazove Bellatorovog prvaka Sergia Pettisa. Ipak, iako niti jedan MMA borac nikada nije osvojio naslov u tri različite divizije za veliku promociju, Pitbull smatra da njegov uspjeh neće dobiti zasluge koje zaslužuje od MMA medija i obožavatelja jer se bori pod "kišobranom" Bellatora.

“Davno sam prestao razmišljati o tome. Imam mnogo "submissiona", imam mnogo nokauta, borim se u inozemstvu od 2010. godine i nikad nisam bio ‘sportaš‘ godine.‘ Mislim da su me mediji malo ignorirali, ali moji rezultati ne ovise o tome što mediji misle."

“Neki bi ljudi mogli pomisliti da sam uzrujan zbog toga, da me ne cijene, ali ja imam organizaciju koja me cijeni, koja čini sve što može. Izvrsna platforma. [Bellator] sada planira doći u Brazil i definitivno hoće. Činim to za svoju ostavštinu. Možda me svjetski sportski mediji još uvijek ne prepoznaju nakon što osvojim ovu titulu, ali bit će teško objasniti u povijesti sporta kako je taj tip osvojio tri pojasa u različitim divizijama, a vi niste vidjeli, niste primijetili. Bit će na njima. Nisam zabrinut."

U konačnici, Pitbull smatra da bi dobio više zasluga za svoje postignuće da se dogodilo unutar UFC oktogona.

"Ne razumijem otpor prema velikim borcima koje imamo u Bellatoru, ali postaje ga teško sakriti. Teško je sakriti Fedora [Emelianenka], koji je završio karijeru u Bellatoru. Teško je sakriti Cris Cyborg, najveću svih vremena — tu je Amanda Nunes , imam tonu poštovanja prema njoj, ona je moja prijateljica, dvostruka prvakinja i pobijedila je Cris, ali u karijeri u cjelini, Cris je bila najveća. I ja dižem buku s brojkama, rekordima i pojasevima - možda još jednim - tako da je teško ispričati priču [o MMA] bez razgovora o nama."

Pitbull izaziva Pettisa u sunaslovnoj borbi Bellatora 297 osam mjeseci nakon obrane naslova u perolakoj kategoriji protiv Adama Boricsa i šest mjeseci nakon njegove pobjede nad RIZIN prvakom u perolakoj kategoriji Kleberom Koikeom Erbstom u Japanu.

Linker
03. svibanj 2024 05:30