Ostalo

Yoel Romero napada titulu Fedorovog učenika, Patricio Pitbull u lovu na pojas u trećoj kategoriji!

Yoel Romero i Patricio Freire

Sve će se ovo održati na Bellator 297 priredbi u Chicagu, a za sad su ove dvije borbe za pojas uvrštene na priredbu

Bellator je danas i službeno potvrdio dvije fenomenalne borbe za Bellator 297 priredbu koja će se u šestom mjesecu održati u Wintrust Areni u Chicagu. Radi se o borbama za titulu u poluteškoj i bantam kategoriji, a s obzirom da su to za sad jedine borbe koje su najavljene za ovu priredbu, ostatak ‘‘carda‘‘ bi također mogao biti prava bomba.

Što se prve borbe tiče, radi se o borbi za titulu u poluteškoj kategoriji između Vadima Nemkova i legendarnog Yoela Romera. Kako je za sada poznato, ovo će biti glavna borba večeri. Inače, Romero je nakon tri uzastopna poraza u UFC-u došao u Bellator, a podijeljenom sudačkom odlukom je poražen u debiju.

Nakon toga su uslijedile dvije pobjede protiv Alexa Polizzija i Melvina Manhoefa, a legendu Manhoefa je te večeri i umirovio. S druge strane mu stoji odlični Nemkov, inače neporažen u Bellatoru, koji trenutno drži titulu u poluteškoj kategoriji. U trenutno posljednjem nastupu je svladao Coreyja Andersona odlukom sudaca, a meč prije toga se isto borio protiv Andersona, no borba je proglašena kao ‘‘no contest‘‘ zbog slučajnog sudara glavama.

Što se drugog najavljenog meča tiče, odnosno sunaslovne borbe večeri, radi se o meču za pojas u bantam kategoriji. Prvak je Sergio Pettis, a prvak perolake kateogije Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire se spušta u kategoriju ispod i napada pojas. To je dosta neuobičajena praksa jer prvaci obično idu u kategoriju iznad, tako da će Freire pokušati ispisati povijest kao borac koji je u Bellatoru držao pojas u tri različite kategorije. Bio je prvak u lakoj kategoriji, trenutno je u perolakoj, a ako uzme pojas i u bantam kategoriji, bit će to uistinu velik uspjeh.

Što reći nego da jedva čekamo 16.6. i Bellator 297 priredbu.

Linker
15. travanj 2024 21:07