Ostalo

(VIDEO) 43 sekunde trajao je meč dvojice boraca koji zajedno teže 350 kilograma: Pogledajte snimku borbe

Serigne Ousmane Dia vs. Zuluzinho

 Twitter (neovaletudo)
Zuluzinho i Serigne Ousmane Dia ponudili su pravi obračun gorostasa

Priredba poljske MMA Attack organizacije koja se održala u subotu bila nam je prije svega zanimljiva zbog novog nastupa Vase Bakočevića. ‘‘Psihopata‘‘ je u boksačkom meču nadjačao Poljaka Mateusza Muranskog kojem nije pomogla činjenica da je 20 kilograma teži od Bakočevića. (Kompletne rezultate eventa možete pogledati klikom na LINK).

Jednoglasnom sudačkom odlukom slavio je Vaso u svojevrsnom ‘‘freak fightu‘‘, a event poljske organizacije ponudio je puno bizarnije mečeve od tog Bakočevićevog. Vjerojatno najbizarniji jeste onaj koji su odradili Serigne Ousmane Dia (4-1-0) i Zuluzinho (12-12-0).

Ousmane Dia Senegalac je nadimka ‘‘Bombardier‘‘, a na vagu je stao sa 152,6 kilograma. 198 centimetara visoki ‘‘Bombardier‘‘ nevjerojatna je pojava i uistinu ogroman i težak borac. Međutim, naspram zbog protivnika Zuluzinha (12-12-0), Dia se ne čini tako velikim. 44-godišnji Brazilac na vaganju je težio 198 kilograma, a dva centimetra je i viši od Senegalca.

Dakle u kavezu su se našla dvojica boraca koji zajedno teže nešto više od 350 kilograma, a znate li što smo dobili kad su se toliki borci našli u kavezu? Dobili smo meč od pune 43 sekunde u kojem je ‘‘Bombardier‘‘ slavio tehničkim nokautom. Zuluzinho je završio na podu već nakon prve razmjene udaraca, a Senegalac je ubrzo dovršio posao. Snimku borbe pogledajte OVDJE.

Na nekim portalima pročitat ćete kako se radi o najtežoj MMA borbi u povijesti. Radi se o neprovjerenom, ali i netočnom podatku. Naime, teško je pronaći podatak o uistinu najtežem meču u povijesti, jer neki podaci s vaganja nisu dostupni, posebno kad se radi o mečevima koji su se davno održali. Međutim, 2007. godine pod okriljem Pridea održao se meč između Zuluzinha i Erica Esha poznatog kao ‘‘Butterbean‘‘. Borci su na vaganju bili identično teški sa svojih 185,1 kilograma. ‘‘Submissionom‘‘ u prvoj rundi slavio je ‘‘Butterbean‘‘, a meč u kojem se međusobno obračunalo preko 370 kilograma mase možete pogledati pri dnu teksta.

Linker
02. svibanj 2024 12:55