Ostalo

(VIDEO) Bivši Gloryjev prvak opakim nokautom debitirao u MMA-u

Jason Wilnis i Alistair Overeem
 Instagram
Na drugoj priredbi Levels Fight League promocije, uspješan MMA debi upisao je Jason Wilnis

Nova perspektivna borilačka promocija, Levels Fight League, odradila je svoju drugu priredbu, a u njenoj glavnoj borbi našao se bivši Gloryjev prvak srednje kategorije, Jason Wilnis. 30-godišnji Nizozemac, koji je tijekom kickboxing karijere savladao i Israela Adesanyu tim je putem odradio MMA debi, a s druge strane imao je Erhana Okuroglua, borca iz Danske koji je do sada upisao po jednu pobjedu i jedan poraz u profesionalnoj MMA karijeri.

Wilnis je u MMA prešao u najboljim godinama i s ciljem smjestiti se među najbolje na svijetu. Ako ćemo suditi po referencama , ali i po debiju, to bi mogle biti realne ambicije.

Svog protivnika Nizozemac je završio ulaskom u posljednju minutu prve runde, nakon što ovaj više nije bio sposoban odgovarati na njegove udarce. Sudac je pravovremeno reagirao i prekinuo borbu u kojoj je danski borac mogao samo primiti dodatnu nepotrebnu štetu. Kako je to izgledalo možete vidjeti u videu.

Wilnis nije potvrdio znači li ovo njegov stalni prelazak u MMA, no to djeluje kao realna opcija, ako znamo koliko se u slobodnoj borbi bolje zarađuje. Iako je vjerojatno mogao odmah krenuti s nekog višeg nivoa, vjerojatno je kao lekciju uzeo UFC iskustvo Gokhana Sakija pa je tako prve MMA borbe odlučio odraditi u malo slabijoj konkurenciji, s ciljem prikupljanja zlata vrijednog iskustva.

Linker
01. svibanj 2024 13:16