Ostalo

(VIDEO) Iranski gorostas Amir Aliakbari teško nokautiran u debiju za ONE Championship

Ji Won Kang vs. Amir Aliakbari
 screenshot (YouTube, ONE)
Veliko iznenađenje dogodilo se u glavnoj borbi ONE Championship: Fist of Fury 2 priredbe

Dugo se čekala debi borba Amira Aliakbarija u borilištu ONE Championship promocije, kojoj je Iranac pristupio nakon što je već potpisao ugovor s UFC-om. Ipak, vrlo brzo su on i najveća svjetska MMA promocija iz javnosti nepoznatih razloga isti ugovor raskinuli. Završio je na kraju u singapurskom gigantu, a sad je napokon dočekan njegov debi u njihovom borilštu. No, da se njega pita, on bi najradije da do toga nije došlo.

Bivši svjetski hrvački prvak predvodio je ONE Championship: Fist of Fury 2 priredbu, borbom protiv Ji Won Kanga iz Južne Koreje. Bio je veliki favorit i očekivala se pobjeda nakon koje bi se krenuo pripremati za već ugovorenu borbu koju bi 21. travnja trebao odraditi protiv Anatolija Malikhina. Zanimljivo, Malikhin je nastupio na istoj priredbi i pobijedio, a Amir je njihovu borbu svojim nastupom doveo u pitanje.

Naime, korejski teškaš upisao je pobjedu za nešto manje od dvije minute i to nokautom, tako nanijevši Aliakbariju drugi poraz u karijeri. Prvog se vjerojatno jako dobro sjećate, budući da mu ga je nanio Mirko Filipović, posljednjeg dana 2016. godine, u finalnoj borbi Rizinovog teškaškog Grand prix turnira.

Kako je izgledala ta borba i poraz, koji će podosta usporiti Aliakbarijevu karijeru, pogledajte ispod teksta.

Linker
08. svibanj 2024 06:00