Regija

Ante Delija: ‘U usporedbi s prvom borbom protiv Cappelozze, moram promijeniti apsolutno sve‘

Ante Delija
 screenshot (YouTube, PFL)
Glavna misija Ante Delije bit će ne dozvoliti Brazilcu da dođe u poziciju iz njihovog prvog okršaja

Poznavajući njegov karakter, možemo zaključiti kako je Ante Delija vjerojatno zadovoljan činjenicom da pred njegovu borbu karijere mediji puno više interesa pokazuju nekim drugim borcima, sudionicima PFL finala. Koliko god to u startu zvučalo lošije po njega, jer s medijskim interesom dolazi i popularnost, toliko je dobro po pitanju duševnog mira. Imat će Ante dovoljno prilika postati zanimljiv medijima nakon borbe koju će odraditi u noći sa srijede na četvrtak.

Nešto interesa medija ipak je dobio na službenom PFL-ovom medijskom druženju, gdje se pojavio zajedno sa svim ostalim borcima i borkinjama. Kayla Harrison i tamo je uzela najviše pažnje, no dočekao je Ante neka pitanja, a onda je uz prevođenje Ivana Erslana na njih i odgovorio.

Tako je došlo pitanje o tome koliki mu je pritisak pred ovu finalnu borbu, koja donosi i ulog glavne nagrade od milijun dolara, u usporedbi s nekim ranijim borbama, uključujući prvi susret s Cappelozzom.

"Svakako je veći pritisak uz ovu borbu znajući što ona donosi, ali meni svaka borba mora biti ista jer znam što je moj posao. Ja u svaku borbu moram ući sto posto, kao i svaku prije te svaku nakon nje. Idem pobijediti, neovisno kakva je borba. Ne razmišljam o tome", rekao je Ante, odmah se osvrnuvši na to što ovog puta mora biti drugačije, s ciljem da bi izbjegao ishod kakav se dogodio u svibnju:

"Definitivno sam naučio jako puno toga, moram promijeniti kompletni pristup borbi, ali na to sam spreman. Revanširat ću mu se za poraz."

Velika scena nije nešto što je Anti novo, nakon borbi koje je odradio u Rusiji te u Rizinu pa to vidi kao svoju prednost. Iskustvo koje je prošao uz dodatak iskustva svibanjskog poraza od istog borca.

"Mislim da sam se do sada borio protiv dobrih boraca, svakako boljih nego što su oni s kakvima se Bruno borio kroz karijeru i to me pripremilo za ovu borbu", ustvrdio je.

Nije naravno moglo proći bez pitanja o Mirku Filipoviću. Ono što je medijima koji prate PFL najviše ostavilo dojam je povezanost Ante i Cro Copa, odnosno taj odnos mentora i učenika. U nedavno objavljenoj video najavi pred Antin nastup, upravo je Mirko otkrio koliko od Ante očekuje te vjeruje da može postići.

"Puno znači kad čovjek koji je toliko prošao i toliko postigao vjeruje u tebe, netko tko ima toliko iskustva. To je svakako dodatna motivacija i velika stvar za mene, znam da ja mogu sve što on vjeruje da ću postići", zaključio je Delija.

Linker
03. svibanj 2024 02:47