Regija

Antun Račić: ‘Puno sam slušao da su mi borbe dosadne, ovog puta sam prihvatio njegov stil borbe‘

Antun Račić
 screenshot (YouTube, KSW)
Pet rundi pravog rata prošao je Antun Račić u borbi protiv Sebastiana Przybysza

Hrvatska od jučer više nema dva KSW prvaka, ali Antun Račić pao je hrabro i ponosno. Protiv Sebastiana Przybysza odradio je uzbudljivih pet rundi, imao je svoje prilike preuzeti kontrolu nad borbom i pokazati se kao bolji, no nije u tome uspio. Poljak je zasluženo slavio te je postao novi i ujedno tek drugi prvak bantam kategorije u povijesti KSW-a.

Iako nakon poraza nije lako govoriti, Antun je pronašao vremena za izjavu koja se našla na službenoj YouTube stranici KSW-a. U njoj je odmah rekao nešto o samoj borbi i tome kako se odvijala te zašto nije pokušavao više koristiti svoj poznati stil borbe, kojim je došao do KSW-ovog trona. Prihvatio je otvorenu borbu, zajedno sa svojim protivnikom oduševio fanove, no kući se vraća bez titule.

"Prije svega želim zahvaliti svima u KSW-u, meni je ovdje sjajno. Uistinu sam zahvalan svakome tko radi za KSW. Želim se ispričati svim fanovima jer sam tako brzo prihvatio ovu borbu, drugu u samo tri mjeseca. Ali, konstantno sam slušao priče o tome kako su moje borbe dosadne i razmišljao sam o tome pa sam prihvatio ovaj rizik i odlučio pokazati nešto više. Nadam se da sam u tome uspio. Prihvatio sam Sebastianov stil borbe i mislim da sam mu priuštio tešku borbu, iako smo se borili na njemu draži način. Stavio sam sa strane svoj stil borbe, nisam toliko išao na rušenja", rekao je Antun, koji nije imao nikakvih prigovara na rezultat:

"Sebastian je sad pravi prvak, zasluženo me pobijedio. Drago mi je da je on prvak jer je riječ o stvarno odličnom momku. Vjerujem da će mi dati priliku i da ćemo odraditi trilogiju."

Upitan je nakon toga je li ovo bila njegova posljednja borba na ugovoru s KSW-om te što misli kako u kojem će smjeru dalje krenuti njegova karijera. On zapravo nema dvojbe što želi i gdje se vidi.

"Mislim kako ovo nije moja posljednja borba na ugovoru, zapravo mislim da imam još dvije. Nisam siguran koliko još imam borbi, ali nadam se da je KSW zadovoljan mojim nastupima i da će mi dati novu priliku. Nešto sam novo naučio iz ove borbe i mislim kako će mi dati još više motivacije. Sad se želim vratiti kući i razmisliti o idućoj borbi, no vratit ću ovaj pojas nazad u Hrvatsku", objasnio je "Killer", kojem se već tada u očima vidjela neka nova motivacija.

KSW na ovakvu borbu sigurno neće ostati ravnodušan. Uostalom, mnogi smatraju kako Sebastian i Antun zaslužuju bonus za borbu večeri. Tokom tjedna vidjet ćemo hoće li tako razmišljati i vodstvo promocije.

Linker
25. travanj 2024 15:27