Regija

Filip Hrgović iznenađen je hrabrošću Radonjića: ‘Mislio sam da će biti puno lakše‘

Filip Hrgović
 ALEN MEDJIC/CROPIX Cropix
‘‘El Animal‘‘ je uspješno odradio još jedan meč te je pohvalio srčanost svog protivnika

Hrvatski boksač teške kategorije Filip Hrgović (13-0-0, 11 KO) ostao je neporažen i nakon 13. profesionalnog meča. ''El Animal'' je savladao Marka Radonjića, a borba je prekinuta prije samog početka četvrte runde. Niti jednom u ovom meču hrvatski boksač nije bio ugrožen i dominantno je došao do još jedne pobjede prekidom, ukupno 11. u profesionalnoj karijeri.

Crnogorski teškaš doživio je prvi poraz u karijeri nakon što je prethodna 22 meča pobijedio i to svaki od njih nokautom. Ipak, Radonjić se nije borio s niti približno dobrim boksačima kao što je Hrgović i u Klagenfurtu je bio veliki autsajder. Nekoliko puta ''El Animal'' je slao svoga protivnika na pod, a sudac je prije početka četvrte runde procijenio kako nema smisla nastavljati ovaj meč u kojem je očita razlika u kvaliteti između dva borca. Ipak, Filip Hrgović odao je počast svome protivniku za hrabrost, a hrvatski teškaš ostao je pomalo iznenađen.

"Čak me iznenadio, dečko stvarno ima tešku ruku. Mislio sam da će biti puno lakše. Bio je hrabar, padao je 5-6 puta, dizao se... Stvarno je srčan. Mislim da je najvrjedniji Crnogorac. On bi sigurno nastavio, vjerojatno mu je trener prekinuo meč. Svaka mu čast što je prihvatio borbu i što se borio ovako lavovski. Idem dalje prema svom cilju. Hvala svim ovim navijačima što su došli. Idemo dalje", rekao je Hrgović u prijenosu RTL televizije (prenose Sportske novosti)

Kakvi su planovi za dalje?

"Nastavljamo svojim putem. Borba za poziciju izazivača po IBF verziji, to će se nadam dogoditi do kraja godine. Ali dosta je planova propalo, pa ću vjerovati kad uđem u ring."

Je li neko konkretno ime u igri?

"Ima tu puno imena na IBF ljestvici. Najizgledniji je protivnik Martin Bakole, mislim da su s njim pregovori već počeli. Ali ne bih htio o imenima, puno puta smo izašli s nekim imenima pa bi se sve raspalo. Nećemo zezati navijače. Kad bude službeno, objavit ćemo", zaključio je Filip.

Kompletan izvještaj Hrgovićeve najnovije pobjede pročitajte OVDJE.

Linker
05. svibanj 2024 14:36