Regija

FNC ekspresno reagirao i pronašao zamjenskog protivnika za Ivicu Truščeka

Kuitty Begaj

 Instagram
Umjesto protiv Nikole Joksovića popularni će se ‘Terror‘ u Osijeku boriti protiv Kuittyja Begaja

Teško je očekivati da će neki MMA program do kraja opstati onakvim kakav je najavljen pa se to nije dogodilo niti u slučaju FNC 3 priredbe, koja će se zajedno s finalem druge sezone FNC Armagedona održati u subotu 4. prosinca u osječkoj dvorani Gradski vrt. Nikola Joksović zbog ozljede stopala je bio prisiljen otkazati borbu protiv Ivice Truščeka i mnogi su se odmah zabrinuli kako niti Terrora neće gledati na programu. Ipak, brzo je reagiralo vodstvo FNC-a i protivnik je već pronađen.

Borbu je prihvatio talijanski borac kosovskog porijekla, Kuitty Begaj. Radi se o momku koji ima tek tri profesionalna nastupa, no na značajnoj razini. Dva puta borio se u borilištu Megdana, gdje je upisao pobjede nad Mihajlom Viragom i Draganom Petrovićem, dok je poražen u Bahrainu, na priredbi Brave MMA promocije. Vrlo hrabro prihvatio je ovaj 28-godišnjak nastup koji će mu uslijediti za samo šest dana, no isto tako znamo da je teško odbiti priliku okušati se protiv regionalne borilačke ikone kakva je Trušček.

Za 38-godišnjaka iz Križevaca ovo će biti prva borba nakon ljeta prošle godine i pobjede nad Vasom Bakočevićem, što čini uvjerljivo najdužu pauzu njegove karijere. Tijekom iste je, prema službenim podacima Sherdoga, odradio čak 74 borbe, upisavši 39 pobjeda i 35 poraza. Neki od protivnika s kakvima je imao čast dijeliti borilište su Islam Makhachev, Mairbek Taisumov, Nicolas Dalby, Roberto Soldić, Piotr Hallman i Shamil Zavurov.

FNC 3 priredba donosi program kakav dugo nije viđen od strane neke domaće borilačke organizacije. Istog će u glavnoj borbi predvoditi Ivan Erslan i Luis Henrique da Silva, dok će u sunaslovnoj borbi pred svojom publikom nastupiti Saša Milinković. Njega čeka iskusni Oli Thompson.

Linker
03. svibanj 2024 16:40