Regija

Ivan Erslan biblijskim citatom poslao posljednju poruku uoči borbe: ‘Odvaži se i budi hrabar‘

Ivan Erslan

 Screenshot (youtube, Ksw)
31-godišnji hrvatski borac često ističe važnost kršćanske vjere u svom životu

Došao je i taj dan. Večeras od 19:00h u poljskim Gliwicama održava se KSW 77 event, najveći KSW-ov ovogodišnji event. Mamed Khalidov i Mariusz Pudzianowski predvode event ‘‘superfightom‘‘ u teškoj kategoriji, a razlika u kilaži između njih dvojice iznosi čak 24,2 kilograma.

KSW taj meč naziva ‘‘Najvećom borbom u povijesti KSW-a‘‘, a uistinu se i radi o dvojici najvećih zvijezda promocije, naročito nakon što je Roberto Soldić napustio poljsku organizaciju ove godine.

Međutim, meč koji će nas najviše zanimati jest onaj deveti po redu. Oko 22:00h (ovisno o trajanju prvih osam mečeva), Ivan Erslan trebao bi kročiti u kavez i izaći na megdan Ibragimu Chuzhigaevu, prvaku KSW-ove poluteške kategorije.

Chuzhigaev (16-5-0) je Čečen koji nastupa pod turskom zastavom, a KSW-ovu titulu osvojio je početkom ove godine. Ibragim je u prvom mjesecu zapravo i debitirao pod okriljem KSW-a, a odličnom izvedbom porazio je Tomasza Narkuna. Chuzhigaev je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

31-godišnji Čečen iza sebe ima 13 nastupa pod okriljem ACB organizacije (10-3-0) i dva pod okriljem ACA-e (2-0). Neporažen je u posljednjih sedam nastupa, a Vyacheslav Vasilevskiy (29-5-0) posljednji je borac koji ga je porazio. Bilo je to još u četvrtom mjesecu 2017. godine i Chuzhigaev dolazi na meč s Erslanom prepun samopouzdanja.

Ono što će Ivanu ići u korist jest razlika u fizikalijama. Erslan je prema podacima s Tapologyja šest centimetara viši od Chuzhigaeva, ali razlika u duljini ruku ipak je zanemariva i radi se o samo jednom centimetru razlike u korist Erslana (190-189 cm).

Obojica boraca uspješno su odradili jučerašnje vaganje, a Erslan se putem Instagrama fanovima obratio citatom iz Biblije.

‘‘Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabar? Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj.‘‘, poslužio se Erslan citatom iz prvog poglavlja Knjige o Jošui, a još je dodao:

‘‘Hvala svima na velikoj podršci. Spreman sam pružiti izvedbu života i naplatiti sve za što smo godinama naporno radili.‘‘

Svjestan je Ivan Erslan da je došlo vrijeme za napraviti iskorak i osvojiti pojas. U 11. mjesecu proslavio je 31. rođendan, spremniji je nego ikad i nema što čekati. KSW-ova titula sljedeći je korak i nadamo se da je od večeras u njegovom vlasništvu.

Sretno, Ivane!

Linker
11. svibanj 2024 15:13