Regija

Luka Plantić sinoć došao do šeste profesionalne pobjede, obranio svoj WBC pojas!

Luka Plantić

 Instagram, Luka Plantić
Za sad se na zna kada ćemo ga ponovno gledati u ringu, ali za očekivati je da neće praviti veliku pauzu

Hrvatski boksač Luka Plantić sinoć je došao do svoje šeste profesionalne pobjede, a ujedno je i obranio svoju WBC International titulu u super srednjoj kategoriji. U Hamburgu je boksao protiv nezgodnog Yusufa Kanguela, inače dosta iskusnijeg boksača koji je u svojih 29 nastupa slavio čak 22 puta, a od toga je 15 pobjeda ostvario nokautom.

No, to mu protiv Luke Plantića nije previše pomoglo. Iako se radi o podosta nezgodnom boksaču, Luki nije napravio veće probleme te je naš boksač slavio prekidom u posljednjoj, desetoj rundi borbe. Luka je tako u svojih šest profesionalnih nastupa prekidom slavio čak 5 puta, a sinoć je i obranio pojas kojeg je krajem prošle godine osvojio u Solinu.

Plantić je i u ovu godinu krenuo dosta visokim tempom jer mu je ovo bio već drugi nastup u 2023. godini. U drugom je mjesecu svladao Tomasa Bezvodu tehničkim nokautom u šestoj rundi, a savršen niz je nastavio i sinoć u Hamburgu.

26-godišnji Plantić uistinu izgleda odlično, a bit će zanimljivo gledati ga u narednim nastupima. Ako nastavi ovim tempom, do velike prilike bi mogao doći dosta brzo. Za sad se ne zna kada ćemo ga ponovno gledati u ringu, a za očekivati je da će ove godine odraditi još koji nastup.

Bravo Luka!

Linker
21. travanj 2024 21:53