Regija

Povratak velikog hrvatskog MMA potencijala: Luka Ćurković ugovorio borbu na osječkom FNC spektaklu

Luka Ćurković

 screenshot (Podcast Inkubator)
Svoj novi profesionalni nastup napokon bi trebao dočekati talentirani zagrebački velteraš

Rijetko kojeg borca u regiji možemo proglasiti pehistom koliko je to Luka Ćurković tijekom svoje dosadašnje MMA karijere. 26-godišnji borac, koji je svoj MMA put započeo u Ban timu, da bi s vremenom preselio u American Top Team, trenutno je u nizu od sedam pobjeda, no bilo bi ih vjerojatno i više da se borio koliko je to imao u planu. Ipak, razni problemi, u prvom planu česte ozljede, su mu to onemogućili.

Luka nije u borilište ušao već dvije godine, otkako je na FNC 2 priredbi slavio protiv Maksyma Soroke, a i ta borba došla mu je nakon dvogodišnje pauze. S tek jednim nastupom u posljednje četiri godine Luka nikako nije zadovoljan, no već neko vrijeme zdrav i u konstantnom ozbiljnom treningu spreman je napokon karijeru voditi onako kako se svi oko njega nadaju. Prije svega redovnim nastupima koji su glavna predispozicija za napredak.

Na FNC Armagedon finalu, koje se 4. prosinca održava u osječkoj dvorani Gradski vrt, Luku ćemo pratiti u borbi protiv jednog profesionalnog debitanta. Ipak, ne možemo reći kako se radi o neiskusnom borcu, budući da Talijan Michael Reali iza sebe ima dragocjeno amatersko iskustvo. Njihova borba dodana je "superfight" dijelu koji se sastoji od nekoliko okršaja izuzetno visoke internacionalne MMA razine. Predvođen je borbom Ivana Erslana i Henriquea da Silve, a tu su još imena poput Saše Milinkovića, Ivice Truščeka i Marka Bojkovića. Ono oko čega je program ipak izgrađen je šest finalnim borbi druge sezone FNC Armagedon turnira.

FNC je napravio jedan ozbiljan MMA spektakl međunarodne razine koji bi trebao na više načina pozitivnu djelovati na cijelu domaću scenu.

Linker
02. svibanj 2024 10:22