Regija

Protiv Italije testiramo formu: ‘Želim da cure ispišu povijest hrvatskog boksa‘

Marija Malenica i Nikolina Ćaćić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
U Splitu neće biti borbi u teškoj i superteškoj, ali će nastupiti dvije hrvatske reprezentativke

Povodom sto godina od osnutka Hrvatskog boksačkog saveza u Splitu će se u petak održati boksački susret Hrvatska - Italija, a na njemu će nastupiti najbolji hrvatski i talijanski boksači i boksačice, najavljeno je na konferenciji za novinare.

U velikoj dvorani Gripe s početkom u 17.00 sati neće biti borbi u teškoj i superteškoj kategoriji, ali će nastupiti dvije hrvatske reprezentativke Marija Malenica (do 60 kg) i Nikolina Ćaćić ( do 57 kg ) koje u lipnju očekuju europske kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

"Imamo dvije reprezentativke sutra u rasporedu, jedna od njih je Marija Malenica koja ima realne šanse da se plasira na Igre u Tokio. Zahvaljujemo se gradu Splitu i Splitskom savezu športova na podršci u svakom obliku. Sutrašnja priredba bit će ozbiljna, dobro organizirana jer dolazi talijanska reprezentacija koja će nastupiti u vrlo jakom sastavu", najavio je događaj predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak.

Ante Matas, izbornik hrvatske ženske reprezentacije zadovoljan je što su njegove reprezentativke Malenica i Ćaćić dobile priliku za ovakvu borbu.

"Kao izborniku ženske reprezentacije veliko mi je zadovoljstvo što će naše dvije djevojke, kvalifikantice za Olimpijske igre, imati zahtjevne nastupe kao savršen test za trenutno stanje i njihovu formu. Ovo su u stvari sve pripremni mečevi za europske kvalifikacije u Parizu. Ja želim curama da ispišu povijest hrvatskog boksa i obje putuju na Igre u Tokio", rekao je Matas, dok je Malenica najavila da sutra očekuje pobjedu.

"Sutra očekujem pobjedu. Svoju protivnicu ne poznajem, ali kako kaže moj trener - to nije bitno. Bitno je da odradim svoj boks, spremna sam i jedva čekam da sutra izađem u ring. Naporno treniramo, nemate pojma kako se jako trenira. Ali, to je veliki gušt, ako radiš s ljubavlju, napor se zaboravlja. Ovo je samo uvertira prije pripremnih mečeva uoči europskih kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju ovoga ljeta", rekla je hrvatska boksačka reprezentativka.

Linker
26. travanj 2024 17:54