Regija

Satoshi Ishii nasmijao fanove usporedbom s Cro Copom: ‘Jako sam blizu‘

Satoshi Ishii
 Screenshot (youtube, Pfl)
Satoshija Ishiija za dva tjedna čeka novi nastup, a pripreme odrađuje u ‘‘Cro Cop Teamu‘‘

Japanac koji nastupa pod hrvatskom zastavom u svom 39. profesionalnom MMA nastupu borit će se protiv Dana Vinnija. Britanac je na omjeru 20-17-1, a zadnje dvije borbe izgubio nokautom u prvoj rundi. Tokom karijere borio se za niz raznih promocija, a među promocijama za koje je nastupao ističu se Bellator i Cage Warriors. Upisao je po jedan nastup unutar spomenutih organizacija, no oba meča je izgubio. Zanimljiv je podatak kako se Vinni borio i po različitim težinskim kategorijama, a za Bellator je nastupio u velter kategoriji. Godine 2016. na ''European Beatdown 1'' prirebi, Britanac je pobijedio Vasu Bakočevića, također u velteru. Crnogorski borac predao je borbu nakon dvije runde te izgubio tehničkim nokautom.

Uzevši u obzir kako je Ishii prirodni teškaš, trebao bi imati određenu prednost u veličini i snazi, no ostaje za vidjeti u kakvom će izdanju doći njegov protivnik. Borba će se održati u sklopu ''EMC 7'' priredbe, a zasad su najavljene i borbe Martina Batura protiv Cipriana Theodorusa te Vladimira Šikića koji će snage odmjeriti s Alexom Quilezom.

Ishii je svoj posljednji nastup odradio u devetom mjesecu 2020. godine upravo na EMC-ovom eventu. Kontroverznom sudačkom odlukom porazio ga je Stuart Austin koji je time postao prvakom EMC-ove teške kategorije, a Satoshi je nakon tog poraza odradio tri meča u grapplingu, no sva tri je izgubio. Judaški olimpijski prvak iz Pekinga 2008. godine nešto je manje aktivan nego prijašnjih godina, no spreman je za povratak. Pripreme standardno odrađuje u dvorani Mirka Filipovića, a svojom posljednjom objavom na Instagramu našalio se na svoj račun te nasmijao pratitelje.

Objavio je fotografiju legendarnog ''Cro Copa'' u položaju špage te ga je pokušao kopirati. Ipak, čini se kako će Satoshii morati dodatno poraditi na svojoj fleksibilnosti, a na objavu je napisao ''I am almost there'', što bi u prijevodu značilo da je jako blizu razini Mirkove ''špage''. Koliko je zapravo blizu, procijenite sami, a spomenutu objavu pogledajte pri dnu članka.

Linker
22. travanj 2024 14:48