Regija

‘Savage‘ ne može vjerovati s kime je Hrgović boksao: ‘Radonjić se bacao po onom ringu kao krava‘

Alen Babić

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ususret sljedećem nastupu, Alen Babić gostovao je u Sportcastu

18 dana dijeli nas od desetog profesionalnog meča Alena Babića. Ponajbolji hrvatski boksač nastupit će u Manchesteru, no protivnik i više detalja zasad nije poznato. Prihvatio je ''Savage'' taj meč samo 20 dana uoči samog održavanja i još jednom je dokazao kako ne bira mjesto i vrijeme.

Inače, priredbu na kojoj će nastupiti, predvodit će revanš između Dereka Chisore i Josepha Parkera. Babić je danas gostovao u Sportcastu (podcast Sportskih novosti) te se osvrnuo na meč koji ga čeka. Rovinjanin i dalje nema nikakvih informacija po pitanju protivnika.

''Nemam pojma (tko će mi biti protivnik). Ali, spreman sam za bilo kojeg boksača na svijetu. To je boks i ja to tako radim. Dobio sam još jednu priliku, da zaključim ovu godinu na najbolji mogući način. Ali, reći ću i ovo: Po meni, to je zadnji puta da na ovakav način ulazim u borbu. Da ne znam suparnika do praktički deset dana pred meč'', izjavio je ''Savage''

Ranije tokom dana, imali ste prilike pročitati da Babić planira napasti titulu prvaka u bridger kategoriji. Trenutno je treći u poretku prema WBC-u, a prvak je Kolumbijac Oscar Rivas (28-1-0). Inače, radi se o kategoriji, koju su smjestili između lakoteške (cruisera) i teške kategorije, a njena težinska granica je 101.6 kilograma. Babić je u razgovoru za Sportcast dodao kako razmišlja i o cruiseru.

''U 2022. godini definitivno idem po bridgerweight titulu svjetskog prvaka! Treći sam u poretku, idemo prema tome znajući da to možemo ostvariti. Iako, reći ću vam da mene ne zanimaju kategorije. Mogu se boriti u teškoj, mogu u bridgeru, a ako me baš razljute, lako ja skinem još sedam-osam kilograma i pređem u cruiserweight. I o tome se priča, o toj borbi s Lawrenceom Okoliejem, mogu i to''

Lawrence Okolie (17-0-0) prvak je cruisera prema WBO, a u trenutno posljednjem meču savladao je Crnogorca Dilana Prašovića (više o tom meču možete pročitati OVDJE)

Filip Hrgović gotovo je neizbježna tema prilikom svakog Babićevog intervjua, a gotovo isto vrijedi i u suprotnom smjeru. Naljutio je Hrgović Babića nedavnim izjavama u vezi Marka Miluna. ''El Animal'' izjavio je kako bi se Milun trebao ostaviti boksa zbog vlastitog zdravlja, jer prema mišljenju Hrgovića, već je previše puta uzdrman. Babiću takvi komentari nisu dobro sjeli.

''Kako on to može govoriti? Pa ne bi li on, dečko kojeg smo svi - ja, Milas, Milun i ostali gledali na Olimpijskim igrama trebao dizati te dečke? On sve nas samo spušta! A i to s njegovim borbama... Čovjek se za onog Radonjića spremao više mjeseci, u Miamiju. Gledao sam tog Radonjića, mislim, to je smiješno. Čovjek nije imao gumu za zube, bacao se po onom ringu kao krava! Mislio sam da će u njemu proraditi taj neki inat, tako bi se barem ja postavio na njegovom mjestu'', objasnio je ''Savage''.

Meč između Hrgovića i Babića nešto je što bi mnogi boksački fanovi rado gledali, naročito u regiji. Međutim, Hrgović konstantno ponavlja kako nije zainteresiran za tu borbu, a Babić iako zainteresiran, ne zadržava se previše na Hrgoviću, nego svoju karijeru gradi preko drugih protivnika. ''Savage'' tvrdi kako promotor Eddie Hearn počinje sve više reagirati na njegovu želju ka ugovaranjem meča protiv Hrgovića.

''Ma ja bih bio najsretniji da se to dogodi. Rekao sam, Poljud, Maksimir, Arena u Puli. Prije me Eddie Hearn nije toliko slušao, ali sada kao da me čuje. A baš on najviše sumnja u moje boksačke kvalitete od svih ljudi koji su oko mene. To me strahovito motivira i gura naprijed, baš kao i svi hejteri kojih je nekada bilo više, ali ima ih i sada.'', rekao je Alen.

Osvrnuo se Babić i na stanje u hrvatskom boksu. Nedavno završeno Svjetsko amatersko prvenstvo u Srbiji nije polučilo željene rezultate kad je naša reprezentacija u pitanju. Međutim, Gabrijel Veočić ulaskom u četvrfinale pokazao je kako naš boks ipak ima i određenu budućnost, a Babić smatra kako bi mladi boksači trebali promijeniti pristup i biti manje izbirljivi kad su uvjeti u pitanju.

- Mi smo boksačka nacija, s po meni najboljim uvjetima na svijetu. Mi s Leom Pijetrajem imamo sve što nam treba. Ne treba ti ništa, treba ti samo dvorana i dobra volja, glad za uspjehom. Nikakve sprave, utezi ili padobrani. Prije nekog vremena jedan mi je trener rekao da će mi okačiti padobran oko struka, da s njime trčim. Ali što će mi to? Ne radim više toliko ni na vreći! Zašto bih se trošio na vreći, kada mogu sparirati s čovjekom i tako se pripremati. Na koncu, boks je sport za siromašne. Kako su krenuli Marciano, Dempsey ili takvi ljudi? Nisu imali ni za jesti, a današnji mladi boksači pričaju o novcu i uvjetima...

Kompletno gostovanje Alena Babića u Sportcastu možete pogledati na LINKU.

Linker
30. travanj 2024 10:37