Regija

Stefan Sekulić pred povratak nakon dvije i pol godine: ‘Doping je bio moja greška, vraćam se bolji‘

Stefan Sekulić
 screenshot (YouTube, Cage Press)
Od rujna 2018. godine i njegovog UFC debija, Stefan Sekulić čekao je na novu borbu

Nije puno dvojio Stefan Sekulić kad je krajem ljeta 2018. godine dobio poziv iz UFC-a, uskočiti u borbu protiv Razamana Emeeva. Iako je samo pola godine ranije, na SBC priredbi doživio ozljedu vilice kakva prijeti i prekidom karijere, Stefan je samo par mjeseci nakon teške operacije bio u Octagonu. Odradio je hrabru borbu, dobro je parirao sjajnom Rusu, no poražen je sudačkom odlukom.

Motiviran je krenuo u pripreme za nastavak karijere, no onda se dogodilo nešto što nije očekivao. USADA mu je pronašla zabranjene supstance i uslijedila je suspenzija u trajanju od dvije godine. To što je riječ o nečemu čime je u bolnici tretiran nakon operacije nije pomoglo da bi spomenuta kazna bila lakša. Stefan je morao prihvatiti ono što mu slijedi, ali potrudio se to vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način.

"Bilo je teško, ali pokušao sam napredovati koliko god sam mogao. Imam dobar tim i dobre sparing partnere koji su mi puno pomogli pa mislim da sam 20 ili 30 posto bolji borac nego što sam bio pri svojoj prvoj UFC borbi", rekao je Stefan tijekom druženja s medijima pred UFC 261 priredbu na kojoj će nastupiti, dodavši nešto o samom doping padu:

"Bila je to jedna čudna situacija. Imao sam tešku ozljedu u ožujku te godine i bilo je pitanje hoću li se više ikad vratiti, hoću li ikad moći primiti udarac. Primao sam terapiju, a moja je greška bila što nisam znao što primam. Nešto što tamo ne treba biti ostalo je u mom tijelu. Nisam pitao što mi daju, USADA test je bio pozitivan na neke stvari čijih se imena niti ne sjećam. Pokušali smo objasniti što se dogodilo, ali na kraju nije pomoglo. Sve je bilo moja greška. Nije bilo nikakvih namjera varati. Ja se zapravo te godine uopće nisam trebao boriti jer sam imao kompliciranu operaciju vilice. Ali, kad UFC zove, nema povlačenja."

Sad ga čeka borba protiv Dwighta Granta, borca koji je u UFC-u na dvije pobjede i dva poraza, a u posljednjoj borbi doživio je svoj prvi poraz nokautom. Borac je to koji voli akciju, što je nešto na što Sekulić jako pozitivno reagira.

"Imam dobrog protivnika koji voli udariti i siguran sam da neće biti dosadna borba. Očekujte prekid", kratka je najava, da bi nakon idućeg pitanja ipak dodao nešto detaljnije:

"Nije baš uobičajen borac, udara iz vrlo čudnih kuteva. No, dok god sam discipliniran po pitanju svog kretanja, mislim da ga lako mogu pobijediti. Pripremio sam se za njegovu najbolju verziju. Ja se nakon svakog poraza pokušavam vratiti što bolji pa ne sumnjam da će biti tako i kod njega."

29-godišnji član Family Fight Teama borac je o kojem svi govore samo u superlativima. Na uvodnom programu velike priredbe, pred 15 tisuća ljudi, to će imati priliku pokazati.

Linker
27. travanj 2024 07:07