Regija

Veliki peh za hrvatsku džudo uzdanicu: ‘Ona je imala jedan napad i to joj je bilo dovoljno‘

Kaliema Antomarchi i Karla Prodan
 Franck FIFE/AFP/Profimedia
Hrvatska džudašica Karla Prodan oprostila se od Olimpijskih igara ranije nego što je mislila

Nakon što je na Svjetskom prvenstvu u Budimpeštu zaustavljena na korak od četvrtfinala, istu stepenicu nije Karla Prodan uspjela prijeći niti u Tokiju. A bila je blizu, to se mora reći. 22-godišnja Splićanka uz malo grča je odradila prvi meč, u kojem je savladala Jovanu Peković iz Crne Gore, a onda je u drugom krugu imala zanimljiv ispit.

33-godišnja Kubanka Kaliema Antomarchi, pobjednica Grand Prixa iz 2019. godine, činila se kao protivnica koju je moguće savladati. I radila je Karla dobro, napadala je u prve četiri minute, a podosta pasivna Kubanka samo se branila. Dobila je dvije opomene, ali treća, koja bi značila i bod za hrvatsku predstavnicu, joj nije dodijeljena. Tako se otišlo u produžetak, na zlatni bod, koji je Kubanka za manje od pola minute osigurala. Kako sad Karla kaže, prvim napadom u cijeloj borbi.

"Vidno sam razočarana i tužna svojim nastupom. Sad kad sam se isplakala, slomilo me jer znam koliko sam radila i trudila za ove Igre. U prvoj borbi sam bila nervozna i ukočena, nisam htjela riskirat, a s iskusnom Kubankom sam također ušla oprezno, i zadovoljna sam kako sam odradila borbu. Ona je imala jedan jedini napad u cijeloj borbi i to je bilo dovoljno. Bit ću još jača, ovo će mi biti motiv da više treniram", prenose Karlinu izjavu Sportske Novosti.

Karla je mlada i svakako njeni najbolji nastupi tek dolaze. Ipak, da se ovog puta moglo napraviti više, uvjeren je njen trener Vlado Preradović. Četvrtfinale u džudu donosi borbu za medalju, neovisno o ostalim rezultatima, no Karla je ovog puta ostala bez te prilike. Po mišljenju Preradovića, velikim dijelom zbog sudaca.

"Suci su nam uskratili još jedan finalni blok. Ne želim prenaglit, ali kriterij suđenja na Svjetskom prvenstvu i sada ovdje u Tokiju je dijametralno suprotan. U prvoj borbi je bila stisnuta, pod kočnicom, a u drugo kolo smo smo ušli rasterećeni. Pokazali smo da smo bolji, pogotovo u prve četiri minute, odradila je sve taktički jako dobro, ali je nakraju pala. Kubanka je trebala dobiti treći shido, treću kaznu zbog izbjegavanja borbe, ali suci to nisu htjeli vidjeti i dosuditi", dodao je Preradović.

Nakon jučerašnjeg tijesnog poraza Barbara Matić u borbi za broncu te ovog poraza Karle, preostale je još sutrašnji nastup Ivane Maranić u kategoriji preko 78 kilograma.

Linker
28. travanj 2024 09:57