Regija

(VIDEO) Alen Babić s gotovo 20 kilograma manje kreće po nokaut protiv Erica Moline

Alen Babić i Eric Molina
 screenshot (YouTube, Matchroom)
Nešto više nego u prethodnim mečevima pokazala je vaga Alenu Babiću pred sutrašnji meč

Alen Babić spreman je za nastup u sunaslovnoj priredbi ovotjednog spektakla Matchroom Boxinga. Vaganje je odradio u standardnom tonu, ali ponešto teži nego za posljednje nastupe. 97.3 kilograma pokazala je vaga Babiću, što je dva kilograma više nego u meču protiv Marka Bennetta te dva i pol više nego protiv Damiana Chambersa.

Njegov protivnik, bivši dvostruki izazivač za svjetsku teškašku titulu, Eric Molina, na vagu je stao sa 116.5 kilograma. To je u potpunosti jednaka težina poput one s kakvom je odradio svoj posljednji meč krajem kolovoza, ali je i gotovo deset kilograma više od težine kakvu je imao u najvećim mečevima svoje dosadašnje karijere.

Babić u meč ulazi kao veliki favorit, u potrazi za svojom devetom pobjedom, ali će svakako imati još jedan cilj. Kako je Filip Hrgović meč protiv Moline, koji je odradio krajem 2019. godine, završio u trećoj rundi, Babić će svakako pokušati biti brži od svoje velike nemeze. Ovo je ujedno po drugi put da se Babić bori protiv boksača koji je već odradio meč protiv Hrgovića. Prvi je bio Tom Little, boksač kojeg je Hrgović završio u četvrtoj rundi, a Babić za jednu rundu brže.

Ovo je inače sunaslovna borba subotnje priredbe u londonskoj O2 Areni koju predvodi meč između Chantelle Cameron i Mary McGee. Program počinje u 20 sati, a meč Babića i Moline teško možemo očekivati prije najranije 22 sata i 30 minuta.

Ispod teksta možete pogledati snimku vaganja te posljednjeg sučeljavanja Babića i Moline.

Linker
01. svibanj 2024 14:26