Regija

‘Za razliku od braće Diaz, braća Sičaja svoje borbe pobjeđuju‘: Ivan Sičaja pokazao borilačku zrelost i slavio

Ivan Sičaja vs Mert Oezyildirim

 FNC Fnc
Sjajnu borbu smo gledali između hrvatskog i njemačkog borca, presudila je Sičajina šteta i oduzeti bod

Nakon pobjedničkog nastupa svog mlađeg brata na red je došao i 30-godišnji Ivan "Tirke" Sičaja (5-1). “Tirketov” protivnik ovog puta bio je Mert Özyildirim (30 godina, 10-6). Radi se o njemačkom borcu kurdskih korijena, a njegova specijalnost je parter jer je čak 6 svojih borbi završio “submissionom”. Zadnji nastup je imao prije gotovo godinu dana u njemačkoj promociji NFC-u. Također, Oezyildirim ima i tri amaterska nastupa u kojima ima stopostotan učinak, a Nijemac se par puta borio i u lakoj kategoriji.

Nijemac je prihvatio ovaj izazov nakon što je čak osam protivnika otkazalo nastup protiv neugodnog borca iz Rame. Sudac ove borbe bio je Ilija Lučić. Moramo priznati da su oba borca fizički jako impozantni za perolaku kategoriju (-66 kg).

Borba je započela klinčom na sredini ringa. SIčaja je uspio izaći iz hrvačke kontrole Merta te onda "karataškim" stilom pogađa Nijemca. Sičaja je par puta dobro eksivirao brze udarce neugodnog Ozyildirima, a meč je do polovice prve runde protekao u jako brzom tempu. SIčaja je kružnim udarcem smirio Nijemca koji je nekako uspio ući u uspješno "double leg" rušenje. Sičaja je uspio djelomično kazniti Nijemca kratkim udarcima iz nezahvalne donje pozicije, a također se našao u takozvanoj "half butterfly" poziciji. Pitanje je što FNC-ovi sudci van ringa više boduju, kontrolu Merta ili nanesenu štetu starijeg Sičaje. "Tirke" se na samom kraju runde uspio othrvati te uputiti par udaraca s nogu, kraj runde je praktički spasio njegovog protivnika.

Druga runda započinje u karataškom stilu Sičaje koji je uputio sjajan "spinning back fist" koji uzdrmava Nijemca. U trenutcima sredine druge runde gledali smo sjajnu borbu u kojoj je Sičaja više "kapitalizirao" svojim udarcima, ali Mert pokazuje da se radi o sjajnom borcu koji ne odustaje u teškim trenutcima. Na kraju druge runde "Tirke" prima nelegalan udarac koljenom u glavu dok je bio na podu, ali se hrabro ponio tako što je nastavio borbu nakon kratkog odmora. Sudci su oduzeli bod neodgovornom Nijemcu. "Tirke" se nakon odmora vraća u punom "gasu" te brzim ulascima stvara probleme Mertu.

Sičaja je na početku treće runde uzviknuo "Let‘s go" što dokazuje da je željan borbe. Razmjenjivali su oba borca brze i precizne udarce te su dokazali činjenicu da niže kategorije zaista donose brže i većinom atraktivnije borbe. Na kraju treće runde njemački borac uspijeva se naći u dominantnijoj poziciji, a "Tirke" je baš kao u prvoj rundi kažnjavao svog protivnika "laktovima". Na samom kraju Sičaja je uspio "scramblati" svog protivnika, a nakon zadnje sirene obojica su digla svoje ruke u zrak.

Sudci su na kraju jednoglasno proglasili Sičaju kao pobjednika, a ako uzmemo u obzir nastup Sičaje i oduzeti bod Nijemcu ovo je bila zaslužena pobjeda za "Tirketa" koji je upisao svoju petu profesionalnu pobjedu u svom šestom meču.

"Pozdrav mojim Ramcima i svima koji su me došli podržati. Pokazali smo da se ipak ‘nešto‘ radi u ATT-u Zagreb, a iako to čak ni moja majka kući ne zna imao sam ozljedu rebra zbog kojeg nisam mogao hrvati ovu borbu" rekao je vidno sretni Sičaja nakon svoje pobjede. "Za razliku od Diaza braća Sičaja svoje borbe pobjeđuju" zaključio je "Tirke" svoj govor u oktogonu.

Linker
13. svibanj 2024 00:17