UFC

Aleksandar Rakić o problemima nekoliko dana prije borbe: ‘Očito da je to utjecalo na mene, bio sam na vrlo jakim antibioticima‘

Jiri Prochazka vs Aleksandar Rakic

 CARMEN MANDATO Getty Images Via Afp
Nakon poraza na UFC-u 300 Aleksandar Rakić se na svom YouTube kanalu oglasio o problemima koje je zadobio nekoliko dana prije borbe

Gotovo svi regionalni fanovi MMA sporta očekivali su da će Aleksandar Rakić nakon UFC-a 300 dotaknuti nove visine. Nažalost, u drugoj rundi borbe protiv Jirija Prochazke srpski borac doživio je poraz. Nakon vrlo pametne prve runde u kojoj je brzim ulascima i low kickovima kontrolirao češkog borca druga runda je započela tako što je Rakić pokazivao znakove umora. Mnogima to nije bilo jasno, jer je "The Rocket" kroz cijelu karijeru pokazivao veliku radnu etiku i veliku dozu aerobne spremnosti.

Nakon nekoliko dana Rakić se oglasio na svom YouTube kanalu na kojem smo mogli gledati i isječke njegovih priprema. "Bila je to srijeda ili četvrtak kada sam dobio upalu lakta. Bio sam u velikim bolovima. Bojao sam se da UFC-ov doktor otkazati moju borbu. Dobio sam vrlo jake antibiotike, a na treningu u petak sam se osjećao drukčije nego prije. Umarao sam se vrlo brzo, a u subotu sam osjetio da mi se noge brže zakisele nego prije. Čestitam Jiriju, ne želim koristiti infekciju kao izliku, ali očito je da me infekcija spriječila da dam 100% od sebe".

Rakić je ovim porazom upisao četvrti poraz u profesionalnoj karijeri, a treći u UFC-u. Bitno je naglasiti da ima šest pobjeda u UFC-u, te da smo sigurni da će i dalje biti relevantan faktor u poluteškoj kategoriji.

Linker
22. travanj 2024 23:16