UFC

Aljamain Sterling pohvalio Yana: ‘Odradio je prekrasnu borbu protiv Sandhagena‘

Mar 6, 2021; Las Vegas, NV, USA; Aljamain Sterling punches Petr Yan of Russia in their UFC bantamweight championship fight during the UFC 259 event at UFC APEX on March 06, 2021 in Las Vegas, Nevada.,Image: 595818518, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Aktualni prvak UFC-ove bantam kategorije osvrnuo se na meč za privremenog prvaka kategorije

Sjajan meč gledali za privremenog prvaka UFC-ove bantam kategorije, gledali smo proteklog vikenda u sklopu UFC 267 priredbe. Petr Yan i Cory Sandhagen priuštili su nam 25 minuta borbe na nevjerojatno visokoj razini, a na koncu je Yan došao do pobjede jednoglasnom odlukom.

Naravno da je i aktualni prvak Aljamain Sterling sa zanimanjem popratio tu borbu, jer pobjednik će gotovo sigurno biti njegov idući protivnik. Puno je kontroverzei izazvao sam način na koji je Sterling došao do pojasa. Naime, ''Funk Master'' je u ožujku slavio protiv Petra Yana, no tadašnji prvak diskvalificiran je zbog ilegalnog udarca koljenom, netom prije završetka četvrte runde.

Mnogi optužuju Sterlinga kako je preuveličao cijelu situaciju i da je dobrano odglumio kako bi došlo do prekida meča. Naime, Yan je vidno preuzimao inicijativu i gotovo sigurno bi došao do pobjede. Naravno da i ruski borac smatra kako je Sterling sve odglumio, a ''zle krvi'' ne nedostaje između njih. Ipak, Aljamain Sterling nije se ustručavao pohvaliti izvedbu Petra Yana u meču protiv Sandhagena.

''On je radio sjajan posao konstantnim pritiskom. Njegova obrana je tehnički jako dobra. Svaki puta kada bacite prednji direkt, on ga uhvati (obrani). Radi to jako lijepo i čisto te gotovo ništa ne prolazi. Kad je Cory počeo raditi dobar posao s ulascima laktovima, pomislio sam kako je možda prekasno započeo s tim, ali radi se o dobroj ideji. Korisno je drugima za vidjeti, čak i meni.'', rekao je Aljo putem svog Youtube kanala.

Trebali su Sterling i Yan odraditi revanš upravo na spomenutoj priredbi. Međutim, Sterling vuče velike probleme s ozljedom vrata te još uvijek nije spreman na povratak u kavez.

''Yan je odradio prekrasnu borbu. Ja sam prošao operaciju i još uvijek trebam vremena. Ciljam na siječanj ili veljaču. Poslao sam poruku Seanu Shelbyju odmah nakon borbe i pitao sam što misli o siječnju ili veljači. Rekao mi je javiti više informacija u utorak. Nadam se da će doći do dogovora kako bi mogli odraditi borbu za ujedinjenje pojaseva, a ujedno i meč koji fanovi zaslužuju. Dva najbolja tipa u kategoriji, jedan protiv drugoga. Ne želim vam pružiti borbu u kojoj jedan tip dolazi nespreman na 50 ili 60 posto i biva kondicijski potrošen nakon pet minuta. To nije dobro, znate? Želim vam priuštiti show koji zaslužujete. Yan i Sandhagen isporučili su ono što se očekivalo. Ja također želim to napraviti za vas.'', objasnio je Sterling.

Nadamo se kako Aljamain uistinu govori istinu te da ćemo ga stvarno gledati u najboljem izdanju, onda kada bude spreman za povratak.

Linker
20. svibanj 2024 20:54