UFC

Belal o potencijalnom meču Chimaeva i Usmana: ‘Ništa od toga, Chimaev priča samo da ostane relevantan‘

Belal Muhammad i Khamzat Chimaev

 Screenshot (instagram)
Trećerangirani UFC-ov velteraš smatra da Chimaev često radi ovakve stvari

Puno se posljednjih par tjedana priča o potencijalnom obračunu između Khamzata Chimaeva i Kamarua Usmana. UFC-ov predsjednik Dana White također je potvrdio da su zainteresirani za ugovaranje tog meča, a Chimaev i Usman više puta su se javno prozivali putem društvenih mreža.

Neka pretpostavka je da će se meč održati u desetom mjesecu na UFC 294 eventu u Abu Dhabiju, ali službene potvrde zasad nema. Belal Muhammad, trećerangirani izazivač UFC-ove velter kategorije vjeruje da meč nikada neće ni biti službeno ugovoren. Muhammad smatra da Chimaev pokazuje lažni interes ka odrađivanju tog meča.

‘‘Ova nova Twitter generacija je naporna. Khamzat je jedan od tih tipova, nešto poput McGregora. On želi pažnju i stoga će povremeno izbaciti neki ‘tvit‘, ali nikada ništa ne izrodi iz toga, zar ne? Kad vidim da nekog proziva, ja odmah kažem: ‘Brate, ništa od tog meča‘. Svi pričaju o meču njega i Usmana, obojica su se oglasili, ali na kraju neće biti ništa od toga. Mislim da Khamzat priča samo da ostane relevantan.‘‘, rekao je Muhammad u razgovoru sa ‘‘The Schmo-om‘‘.

Muhammad je u više navrata prozivao Khamzata Chimaeva na međusobni obračun, ali do meča nikada nije došlo. To je vjerojatno jedan od razloga zbog kojih Muhammad ovako priča o Chimaevu.

Kad je Belal u pitanju, radi se o borcu koji je trenutno na devet uzastopnih pobjeda. Napad na titulu trebao bi biti sljedeći logični korak, ali Muhammad će vjerojatn morati pričekati da Colby Covington i Leon Edwards odrade svoj međusobni obračun. Muhammad se nada da ipak može preskočiti Colbyja.

‘‘Zagarantiran mi je napad na titulu, ali moramo prvo vidjeti što će se dogoditi s ova dva kretena, Leonom (Edwardsom) i Colbyjem (Covingtonom). Ništa se konkretno ne događa. Nadam se da Dana White konačno shvaća da ovdje imaju tipa koji se zapravo bori, tipa koji je prihvatio meč tri tjedna uoči održavanja, došao je s kauča i izdominirao je rangiranog protivnika. Zatim sam tijekom ramazana pristao na meč dva tjedna uoči održavanja, a Dana možda shvaća da je taj tip došao i odradio posao, možda bi mu mogli dati napad na titulu.‘‘, rekao je Muhammad, aludirajući naravno na sebe i svoju pobjedu nad Gilbertom Burnsom.

Muhammad definitivno zaslužuje napad na titulu, ali Dana White ne skriva da favorizira Colbyja Covingtona kao sljedećeg izazivača. Muhammad će vjerojatno morati čekati.

Linker
26. travanj 2024 18:19