UFC

Bivši UFC-ov prvak vraća se iz mirovine: ‘Želim Logana Paula ili Roya Jonesa Jr.-a‘

Rashad Evans
 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
UFC-ov član Kuće slavnih Rashad Evans vraća se iz mirovine, no želi odraditi boksački meč

Nekadašnji prvak UFC-ove poluteške kategorije Rashad Evans umirovio se 2018. godine nakon čak pet uzastopnih poraza. Zadnju borbu odradio je na UFC 225 priredbi protiv Anthonyja Smitha, a ''Lionheart'' ga je brutalno nokautirao koljenom nakon samo 53 sekundi borbe. Godine 2019. Rashad Evans postao je članom UFC-ove kuće slavnih. 41-godišnji ''Suga'' sada planira povratak borbama.

Međutim, povratničku borbu ne planira odraditi po MMA pravilima nego želi boksački meč. Prepoznao je američki borac brzo rastući trend u svijetu boksa te se pridružio dugačkoj listi boraca koji su prozvali nekog od braće Paul. Prema navodima ESPN-ovog Bretta Okamotoa, ''Suga'' je zainteresiran za borbu protiv Logana Paula, no i legendarni boksač Roy Jones Jr. primamljivo mu je ime. Rashad je većinu svoje karijere proveo u poluteškoj kategoriji i stoga je stariji brat Paul logičniji izbor od nešto lakšeg Jakea Paula.



Boksački mečevi s youtuberima generiraju visoke prihode za sve uključene strane, a Rashad Evans u godinama je kada može odraditi jednu takvu borbu te se pritom financijski osigurati. Tyron Woodley svoje mjesto pod ''youtuberskim suncem'' već je osigurao, Vitor Belfort neumorno ga traži, a Evans očito ne želi sjediti sa strane i gledati kako taj vlak prolazi.

Linker
02. svibanj 2024 02:50