UFC

‘Uvijek sam želio biti najjači, ući u pub i reći: ‘Mene se svi moraju paziti‘. Pantoja? Evo što planiram učiniti‘

Steve Erceg 

 JORDAN JONES/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Jordan Jones/getty Images/profimedia
Pred Steveom Ercegom najvažniji je meč u dosadašnjoj profesionalnoj MMA karijeri

Predstojeći vikend donosi nam UFC 301 priredbu koju će predvoditi okršaj Alexandrea Pantoje (27-5) i Stevea Ercega (12-1) za pojas muha kategorije. Kako se bliži dan borbe, tako se intenziviraju i medijski nastupi obaju glavnih aktera, pa je tako australski borac hrvatskih korijena razgovarao sa Zacom Paclebom za službenu UFC-ovu stranicu.

"Kad sam bio mlađi, uvijek sam želio biti najjači tip u prostoriji. Želio sam ući i u pub i reći: ‘Mene se svi moraju paziti‘. Nije da sam ulazio u tučnjave, ali želio sam znati da sam najjači. Znam da se borim u muha kategoriji, ali osvajanje titule u toj diviziji bi značilo da sam barem najjači momak od 57 kilograma na svijetu", rekao je 27-godišnji borac pa dodao: "Sviđa mi se što ljudi, kada pomisle na žestoke momke, pomisle na Australiju ili Novi Zeland, na Israela Adesanyu, Alexandra Volkanovskog, Dana Hookera, Jacka Della Maddalenu...a ja samo želim biti još jedan od tih tipova.

U nastavku razgovora "AstroBoy" se dotaknuo Pantoje i njegovih borilačkih karakteristika, te istaknuo pogreške koje su, po njegovom mišljenju, radili svi oni borci koji su prethodno gubili od aktualnog prvaka "flyweighta".

"Ljudi su mu prepuštali centar oktogona i dopuštali mu da se odmara. Čini mi se kao da su mnogi bili zabrinuti zbog njegovog ‘jiu jitsua‘, ali oni koji su se pokazali najuspješnijima protiv njega, su zapravo borci koji su koristili svoju kompletnu igru. Upravo to i ja planiram učiniti, kombinirat ću sve MMA segmente i neću mu dozvoliti da odvede borbu tamo gdje on želi", rekao je Erceg pa poslao poruku svima fanovima koji planiraju gledati okršaj u Rio de Janeiru: "Nadam se da ću ljudima pokazati da sam ja samo još jedan ‘gladni‘ momak iz Pertha, potući ću se sa svakim koga stave pred mene i ovo će biti zabavna borba".

Hoće li Erceg uspjeti iznenaditi borilački svijet i iskoristiti životnu priliku koja mu se ukazala - saznat ćemo vrlo brzo.

Linker
01. svibanj 2024 18:39