UFC

Bivši UFC prvak Michael Bisping smatra da bi Alex Pereira trebao ‘zaobići‘ Toma Aspinalla

Michael Bisping

 GEORGE TEWKESBURY/PA IMAGES/PROFIMEDIA George Tewkesbury/pa Images/profimedia
Michael Bisping uvijek daje zanimljive osvrte i analize, a tako je i ovaj put kada je tema Pereira te njegov eventualni odlazak u tešku kategoriju

Alex "Poatan" Pereira (10-2) nakon obrane titule protiv Jamahala "Sweet Dreamsa" Hilla (12-2) traži nove izazove. Nakon nokauta na legendarnoj UFC 300 priredbi rekao je da se želi boriti u teškoj kategoriji. Nakon te izjave trenutni "interim" prvak UFC-ove teške kategorije Tom Aspinall (14-3) objavio je "misterioznu" sliku na kojoj upućuje hladan pogled ka Brazilcu.

Mnogi su očekivali da će stići brza najava "Poatanovog" nastupa na UFC 301 priredbi koja se održava za tri tjedna u njegovom rodnom Brazilu, no do toga nije došlo. Čak štoviše, Dana White fanove je "polio hladnom vodom" s izjavom da ne misli da je to najpametnija ideja za 36-godišnjeg Brazilca.

Michael Bisping dijeli slično mišljenje kao šef najveće svjetske organizacije. "Najveća opasnost protiv Toma je njegov grappling" rekao je Bisping za svoj YouTube kanal te nastavio: "Tom je jako inteligentan borac s velikim vještinama. Trenutno, mislim da nije baš najbolja stvar za Alexa Pereiru da se bori s Tomom Aspinallom".

Također Bisping je objasnio "ekonomsku" stranu ove priče. Brazilcu je "lukrativnije" boriti se u poluteškoj kategoriji i ostvarivati relativno lakše obrane titule.

Unatoč tomu što ne misli da je to pametno za Brazilca Bisping je "dao" par zanimljivih opcija za Pereiru. Smatra da bi Magomed Ankalaev (18-1) trebao biti njegov sljedeći protivnik jer je to zaslužio, ali ne za tri tjedna na UFC-u 301.

Linker
20. travanj 2024 08:18