UFC

Chael Sonnen: ‘Alex Pereira će postati najveći MMA borac svih vremena ukoliko ovo uspije učiniti‘

 Alex Pereira 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Veliku stvar bi Alex Pereira napravio kada bi uspio doći do titule i u teškoj kategoriji, a tada bi mu uistinu bilo teško osporiti da je jedan od najboljih

Malo boraca može se pohvaliti usponom i uspjesima u tako kratkom vremenu kao što je to slučaj kod Alexa Pereire. U dvije i pol godine u UFC-u uzeo je titule u dvije različite težinske kategorije, a onu u poluteškoj je upravo obranio proteklog vikenda na UFC 300 priredbi. Sada se uvelike govori i o tituli u teškoj kategoriji, no to je već dosta teži pothvat.

Kako god, Pereira i njegov tim izgleda imaju ambicije ići i na pojas u teškoj kategoriji, a ukoliko bi mu i to pak uspjelo, uisitnu mu nitko ne bi mogao osporiti sve hvalospjeve koje dobiva na svoj račun. Chael Sonnen smatra da bi ga to učinilo najvećim borcem svih vremena:

‘‘To je učinio 12 puta. Samo osam puta je to učinio u Oktogonu, a u tih osam je uzeo dvije svjetske titule. Pobijedio je pet prvaka svijeta. A ako vam kažem da je Alex Pereira – koji nikada nije imao hrvački meč, koji nikada nije imao grappling meč – najbolji ikada, kolutat ćete očima‘‘, rekao je Sonnen u ‘‘The Fighter and The Kid‘‘ podcastu.

‘‘No ukoliko postane trostruki prvak, bio bi prva osoba koja je to ikada učinila. Ukoliko to učini, više nećemo morati raspravljati tko je MMA ‘GOAT‘. GSP je uzeo titule u velter i srednjoj kategoriji, ali nikada nije išao u polutešku‘‘, dodao je.

Veliku stvar bi Alex Pereira napravio kada bi uspio doći do titule i u teškoj kategoriji, a tada bi mu uistinu bilo teško osporiti da je jedan od najboljih. Nema sumnje da Pereira želi pokušati doći do toga, a hoće li mu UFC ispuniti želju, saznat ćemo u budućnosti.

Linker
18. travanj 2024 13:25