UFC

Chimaev odgovorio na Masvidalove kritike: ‘Usman te skoro poslao na nebo‘

Khamzat Chimaev

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Neporaženi čečensko-švedski borac smatra da Masvidal nije u poziciji za kritiziranje drugih

Razne pohvale, ali i kritike privukao je Khamzat Chimaev nakon posljednjeg nastupa prilikom kojeg je savladao Gilberta Burnsa. Neporaženi čečensko-švedski borac jednoglasnom odlukom pobijedio je odličnog Burnsa, ali itekako se namučio da dođe do pobjede.

Neki smatraju da je Chimaev dokazao kako se može nositi s poteškoćama u borbi te da posjeduje širok spektar vještina i različitih oružja. Oni drugi smatraju kako je pokazao brojne mane te da nije niti približno tako moćan kao što se činilo uoči borbe protiv Burnsa.

Jedan od kritičara bio je i Jorge Masvidal. ‘‘Gamebred‘‘ je nedavno gostovao kod Logana Paula u Impaulsive podcastu i pritom je priupitan da se osvrne na Chimaeva koji je hit borac velter kategorije.

‘‘Ne razmišljam uopće o njemu. Nije se s nikim borio. On prvo mora odraditi borbe protiv pravih boraca. UFC uzdiže svakog za koga misle da im može donositi zaradu. On može privući arapski novac, a to su države s puno novca. Ne vidim niti jednog dobrog tipa kojeg je dosad pobijedio.‘‘, rekao je Masvidal, pritom na neki način iskazavši nepoštovanje i prema Gilbertu Burnsu.

Neko vrijeme čekao se odgovor Chimaeva, a Khamzat je gostujući u Hustle MMA podcastu napokon uputio odgovor Masvidalu. Naravno da Čečen nije s oduševljenjem primio Masvidalove komentare.

‘‘Čuo sam da Masvidal govori da se nisam s nikim borio. S kime se on borio? Kako može tako pričati nakon što je brutalno nokautiran? Usman ga je gotovo poslao na nebo.‘‘, kratak i jasan bio je Chimaev.

Što se Chimaeva i Masvidala tiče, Khamzat je trenutno na pet UFC pobjeda u jednako toliko nastupa i treći je u poretku izazivača unutar velter kategorije. Masvidal je u nizu od tri uzastopna poraza i zauzima osmo mjesto u poretku izazivača. Treba naglasiti kako je Masvidal gubio dvaput od Usmana i jednom od Colbyja Covingtona, a to su dvojica najboljih boraca u kategoriji. Ipak, Chimaev i Masvidal gotovo sigurno nisu borci koje promocija trenutno planira upariti, no možda im se putevi isprepletu u budućnosti.

Linker
02. svibanj 2024 17:36