UFC

(VIDEO) Mislili ste da Alex Pereira ne zna hrvati? Pogledajte kako je srušio Daniela Cormiera

Alex Pereira i Daniel Cormier

 Screenshot (twitter, Louis Coutinho)
Prvak UFC-ove poluteške kategorije prezentirao je dio svojih hrvačkih vještina

Alex Pereira došao je u UFC krajem 2021. godine s pedigreom ponajboljeg kickboksača na svijetu. Mnogi fanovi bili su uzbuđeni zbog dolaska takvog udarača u najveću svjetsku MMA organizaciju, ali postavljalo se pitanje - kako će se Alex Pereira snaći u mečevima s hrvačima?

Činjenica je da su UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ radili određenu uslugu Pereiri te su ga uparivali s borcima kojima hrvanje i grappling nisu najjača oružja. Jan Blachowicz vjerojatno je najozbiljniji ‘‘grappler‘‘ među borcima s kojima se Pereira susretao unutar UFC-ovog kaveza i ‘‘Poatan‘‘ je taj meč dobio jako tijesno, po mnogima čak i kontroverzno.

Ostali Pereirini protivnici preferirali su borbu na nogama, što Pereiri definitivno ide u korist. Nedavno smo imali prilike slušati Chrisa Weidmana kako žestoko kritizira Pereirine hrvačke vještine.

"Nije se borio s hrvačima koji mogu iskoristiti njegove nedostatke. To je gotovo kao da Ben Askren dođe u UFC i može postati višestruki prvak bez ručnih tehnika. Teško mi je u potpunosti stati Pereire jer vidim toliki nedostatak u njegovom hrvanju", rekao je bivši prvak UFC-ove srednje divizije tijekom nedavnog gostovanja na podcastu Michaela Bispinga pa nastavio inzistirati na usporedbi Askren-Pereira: ‘On jednako loše hrva kao što Askren udara. I taj tip bi mogao biti zapisan kao jedan od najboljih boraca svih vremena", istaknuo je Weidman, pomalo u nevjerici jer borac s takvim nedostatkom upisuje fantastične rezultate unutar UFC-ovog kaveza.

Ono što je mnoge zaprepastilo, a neke čak i nasmijalo, jest činjenica da je Alex Pereira nakon pobjede nad Jamahalom Hillom nagrađenim BJJ crnim pojasom. Pereira je Hilla nokautirao u prvoj rundi borbe i nije bilo potrebe da prezentira svoje BJJ vještine, ali Plinio Cruz i Glover Teixeira odlučili su ga promovirati u crni pojas. Mnogi s podsmijehom gledaju na tu promociju i uvjereni su kako Pereira apsolutno ne zaslužuje taj pojas.

No, kako bi donekle utišao kritike na račun svog hrvanja i ‘‘grapplinga‘‘, Pereira se odlučio upustiti u hrvački obračun s Danielom Cormierom, nekadašnjim olimpijskim hrvačem i bivšim prvakom UFC-ovih dvaju težinskih kategorija (teška i poluteška). Cormier je tijekom svoje MMA karijere bio na glasu kao ponajbolji hrvač na UFC-ovom rosteru, a Pereira je u Cormieru prepoznao priliku za dokazivanje.

Dvojac se susreo u Rio de Janeiru gdje će se ovaj tjedan održati UFC 301 event, a Pereira je zapravo iznenadio svojim hrvačkim vještinama. Naime, ‘‘Poatan‘‘ je nadjačao Cormiera u hrvačkim razmjenama i uspio je srušiti bivšeg olimpijca.

45-godišnji Daniel Cormier u šali je zazivao zaštitare da mu pomognu, a zatim je istaknuo kako je on star i umirovljen. Vidno je Cormier van forme, ali općepoznato je kako se ‘‘DC‘‘ voli u šali pohrvati s borcima koje sretne u predvorjima hotela, dvoranama itd. Ovaj put nije se najbolje proveo.

Linker
17. svibanj 2024 04:48