UFC

Colby Covington o ‘Wonderboyju‘: ‘40-godišnji djevac koji se naziva dječakom‘

Colby Covington
 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Sve je više boraca koji smatraju da Colby Covington ne zaslužuje revanš s aktualnim prvakom

Stephen Thompson priključio se Leonu Edwardsu i Nateu Diazu kao borcima koji smatraju da nova borba Kamaru Usmana i Colbyja Covingtona nema smisla. ''Wonderboy'' i Vicente Luque dva su imena koja se nalaze unutar Top 5 na ljestvici izazivača u velter kategoriji, a nisu imali priliku boriti se protiv trenutnog prvaka. Stephen Thompson kao četvrtorangirani (Vicente Luque je peti) smatra da je njegov red za napasti tron Nigerijca. Međutim, Dana White jasno je naglasio kako je Colby Covington idući na redu, a teško je osporiti kako borac koji je pružio najbolji otpor aktualnom prvaku ne zaslužuje novu priliku.

''Wonderboy'' će u srpnju na UFC 264 priredbi odmjeriti snage protiv drugorangiranog Gilberta Burnsa, no Covington smatra kako Thompson ne zaslužuje priliku za pojas neovisno o ishodu te borbe.

''Tip je smiješan. Misli da je kul sa svojim karateom, no on nije svestran borac i ništa ne zaslužuje. On je već imao svoje prilike i više ih ne zaslužuje. Iskreno, mislim da bi se trebao umiroviti. Pojavit će se samo zbog novca te će završit ozlijeđen jer ne zna kada je vrijeme za napustiti sport. Neki ljudi su spremni zaraditi ponešto novca čak i po cijenu zdravlja.'', rekao je Covington u razgovoru za ''MMA Fighting''.

Stephen Thompson potencijalnom pobjedom protiv GIlberta Burnsa došao bi na niz od tri pobjede i teško je osporiti kako ne zaslužuje priliku. Međutim, Colby se u nastavku svoga osvrta prebacio na svoj tipični ''trash talk'' te se još žustrije osvrnuo na Thompsonova stajališta:

''Tip se naziva ''Karate Kidom'', a zapravo je 40-godišnji djevac. Vozi djecu svojim karate kombijem i želi se nazivati dječakom. Ti si odrasli čovjek, gotovo pa si postao starac. Možete vidjeti kako mu sijede izbijaju na bočnim stranama glave. On se treba prestati konstantno žaliti. Imao je dvije ili tri prilike za pojas, više od ikoga u ovoj kategoriji. Woodley ga je uništio. Ne znam kako netko koga je nokautirao Anthony Pettis može tvrditi da zaslužuje priliku za pojas. Pettis je borac lake kategorije koji više niti nije pod ugovorom s UFC-om. Zadnji protivnik kojeg si pobijedio (Geoff Neal) pomoćni je konobar u Outback Steakhouseu.'', završio je prvorangirani velteraš u sebi karakterističnom tonu.

Gužva u velter kategoriji sve je veća. Leon Edwards pobijedio je u devet od posljednjih deset nastupa, Colby Covington nominalno je najbolji borac kategorije nakon Kamaru Usmana, a njihova prva borba ponudila je spektakl. Svoj argument imat će i Stephen Thompson ukoliko savlada prepreku u vidu Gilberta Burnsa. Sve u svemu, ''Wonderboy'' je stilski uvijek nezgodan i bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi Usman pristupio takvoj borbi.

Linker
03. svibanj 2024 22:57