UFC

Nije ni Thompson sretan Usmanovim izborima: ‘Svi žele da se ja borim protiv njega‘

Stephen ”Wonderboy” Thompson
 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Stephen ‘Wonderboy‘ Thompson još uvijek nije dobio priliku okušati se protiv Kamarua Usmana

Budući da će Kamaru Usman u svojoj idućoj borbi po drugi put u nizu braniti titulu protiv nekoga koga je već savladao, ne čudi da postoji nezadovoljstvo među nekim drugim borcima. Kao dodatak tome vrijedi navesti činjenicu da bi, u slučaju pobjede protiv Covingtona, vjerojatno i treću obranu titule u nizu imao revanš. Naime, već ranije savladao je i Leona Edwardsa, koji na račun niza od devet pobjeda svoju priliku svakako zaslužuje.

Borac iz samog vrha s kojim se Usman još nije susreo, ujedno i najbolje rangirani među takvima, je Stephen Thompson. Njega 10. srpnja na UFC 264 priredbi čeka borba protiv Gilberta Burnsa. Ukoliko upiše pobjedu, bila bi mu treća u nizu, a vjerojatno bi od Burnsa preuzeo poziciju drugog izazivača, odnosno moguće da bi preskočio i dalje trećeplasiranog Edwardsa.

"Mislim da bi me dobra pobjeda nad Gilbertom Burnsom dovela među momke koji konkuriraju za napad na titulu. Isto tako, svi žele da se upravo ja borim protiv Usmana jer sam jedini borac iz Top 5 protiv kojeg se on još nije borio", rekao je Thompson u razgovoru za Submission radio, dodavši:

"Mislim da bih bio loš protivnik za njega. Da, on je fenomenalan hrvač i ima kondiciju za boriti se danima, a sad je nokautirao jednog od najboljih udarača u diviziji, Jorgea Masvidala. Napredovao je na tom polju. Ali, upravo to bi borbu protiv mene učinilo zabavnijom, sama spoznaja da se borim protiv najbolje verzije Kamarua Usmana."

Ipak, u potpunosti se fokusirao na ono što mu slijedi i nema namjeru nigdje srljati prije nego odraditi posao.

"Prije svega moram proći Gilberta Burnsa. Ne gledam dalje od te borbe, no znam da sam tu u igri. Znam da sam na vrhu liste. Trenutno imam jednog borca na kojeg sam fokusiran i borba protiv njega je za tri tjedna. Gilbert Burns!", potvrdio je ono što mu slijedi.

Ako odradi borbu poput posljednje dvije, u kojima je relativno uvjerljivo savladao Vicentea Luquea i Geoffa Neala, ima se Thompson pravo nadati svojoj trećoj borbi za titulu. U prve dvije tek su mu nijanse nedostajale da detronizira Tyrona Woodleya.

Linker
26. travanj 2024 10:44