UFC

Conor McGregor kralj je PPV-a: UFC 257 priredba jedna je od najprodavanijih u povijesti promocije

Conor McGregor vs. Dustin Poirier
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Druga borba između Dustina Poiriera i Conora McGregora predvodila je siječanjsku UFC 257 priredbu

Irski MMA borac Conor McGregor bez ikakve dileme najveća je zvijezda u UFC-u, neovisno o njegovim nešto lošijim rezultatima tokom posljednjih godina. 33-godišnji ''Notorious'' predvodio je šest najprodavanijih UFC priredbi kada su PPV (pay-per-view) brojke u pitanju. UFC 229 priredba na kojoj se borio protiv Khabiba Nurmagomedova i dalje je najprodavanija s 2.4 milijuna prodanih prijenosa.

McGregor je trenutno u fazi oporavka od teške ozlijede noge koju je zadobio u srpnju tokom trećeg meča protiv Dustina Poiriera. Međutim, Irac je poprilično aktivan na Twitteru pa je tako odlučio podijeliti službeni dokument koji otkriva brojku prodanih PPV prijenosa za UFC 257 priredbu koja se održala 24. siječnja. Dustin Poirier i Conor McGregor predvodili su i taj event, a prodano je nešto više od 1.5 milijuna PPV prijenosa.

Uzmemo li u obzir da je Conor McGregor 2017. godine odradio i boksački meč protiv Floyda Mayweathera te su prodali 4.3 milijuna PPV prijenosa, jasno je da ''Notorious'' uvijek privlači velik interes i zaradu. Iako službenih podataka nema, pretpostavke su kako je UFC 264 priredba (Poirier vs. McGregor 3) prodala oko 1.7-1.8 PPV prijenosa (točna brojka vjerojatno je nešto manja, op.a.), a UFC 202 event (Diaz vs. McGregor 2) prodan je u oko 1.6 milijuna PPV prijenosa.

Uzmemo li u obzir da su to tri najprodavanije UFC-ove priredbe, jasno je kako i UFC 257 event pripada elitnoj skupini UFC-ovih priredbi koje postigle zavidne brojke. Stoga ne čudi da je Dustin Poirier radije odabrao treću borbu protiv Conora McGregora nego priliku za napasti pojas.

Linker
03. svibanj 2024 10:02