UFC

Cormier misli da Covington griješi: ‘Mora se aktivirati, ne smije biti pasivan u takvoj kategoriji‘

Colby Covington

 David Becker/Getty images/Profimedia
Colbyja jako dugo nema ni u medijima ni na društvenim mrežama, a skoro će godina dana od njegovog posljednjeg nastupa

Colby Covington nije nastupio već skoro godinu dana, točnije od trećeg mjeseca prošle godine. Pobijedio je tada Jorgea Masvidala sudačkom odlukom nakon pet rundi dominacije, a nakon toga je uslijedio svima dobro poznati incident u kojem je Masvidal u jednom restoranu s leđa udario Colbyja i izbio mu zub.

Nakon tog događaja, Colbyja nije bilo puno u medijima. Nekoliko puta je govorio o tome što je prethodilo tom incidentu u restoranu, no što se tiče njegove karijere, nikakve informacije nije davao o mogućim protivnicima. Nije čak ni prozivao druge borce kako on to inače zna, tako da se mnogi pitaju gdje je zapravo jedan od najboljih boraca velter kategorije. To se pita i DC te je rekao da bi takva neaktivnost mogla postati problematična:

‘‘Pobijedio je u posljednjoj borbi, no prošlo je dosta vremena. Vrijeme prolazi a biti pasivan nije najbolja stvar za nekog u kategoriji koja stalno ide naprijed. No, kada se Colby opet krene ubacivati u priču, bit će glasan i imat će puno toga za reći. Nakon toga će opet postati relevantan, jer dugo nismo vidjeli nekoga tko je našao rješenje za Colbyja osim Usmana‘‘, rekao je Cormier u ‘‘DC&RC‘‘ podcastu.

‘‘Mislim da će on biti relevantan još dugo vremena, ali mislim da se opet mora aktivirati. Momentum je ključan u ovom sportu. A kada nemate momentum, nitko vas ne gleda. Mislim da se Colby mora aktivirati prije nego završi sam na pustom otoku‘‘, dodao je DC.

Istina je da Covingtona baš dugo nema u medijima te se ne zna točan razlog zašto, no gotovo je sigurna stvar da ćemo ga dugo slušati jednom kada napokon dobije borbu i protivnika.

Linker
26. travanj 2024 21:39