UFC

Cormier ne smatra Oliveiru najboljim borcem lake kategorije: ‘Makhachev je bez premca najbolji‘

Islam Makhachev

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak dvaju kategorija ishvalio je svog prijatelja i timskog kolegu

UFC-ova laka kategorija pretrpana je vrhunskim borcima i talentima, ali trenutno ta kategorija nema službenog prvaka. Charles Oliveira u petom mjesecu ostao je bez titule, zbog pada na vagi uoči meča protiv Justina Gaethjea.

Brazilac je slavio u toj borbi, ali mjesto prvaka ostalo je upražnjeno. Iza njega niz je vrhunskih boraca u poretku, a konstantno se pojavljuju i novi talentirani borci.

Rafael Fiziev, Arman Tsarukyan, Mateusz Gamrot i Brad Riddell već su se etablirali kao top 15 borci, a polako pristižu Damir Ismagulov, Guram Kutateladze, Joel Alvarez itd.

''Nešto nedostaje ovdje. Prvak ima ime i to je Charles Oliveira.'', uzvikivao je ''Do Bronx'' nakon pobjede nad Justinom Gaethjeem.

Brazilca mnogi i dalje smatraju prvakom te bez velikih dilema najboljim borcem unutar lake kategorije. Ipak, ako se pita Daniela Cormiera, Islam Makhachev je najbolji borac te kategorije.

''On je najbolji borac svijeta u toj kategoriji. Njegove vještine su bez premca najbolje.'', započeo je ''DC'' za MMA Fighting, a zatim je opisao mentalitet Islama Makhacheva na treninzima.

''Dajte da vam nešto kažem. Islam Makhachev je lud. Nekad bih mu rekao na treninzima: 'Hej, moj tip te srušio danas na treningu.', a on bi se nabrijao i uzvratio: 'Brate, dovedi Jordana Burroughsa da se obračunamo, to će biti dobar meč'. On je tako siguran u svoje hrvanje i volim Islama.'', opisao je Cormier.

Inače, Jordan Burroughs ponajbolji je hrvač svijeta u posljednjih deset godina. Peterostruki je svjetski prvak, a 2012. godine osvojio je i zlatnu olimpijsku medalju u Londonu.

Jasno da se radi o ipak puno renomiranijem hrvaču nego što je to Islam Makhachev kojem je MMA u fokusu, ali Cormier kao bivši olimpijac dobro poznaje koliko su ruski borci opasni i kvalitetni hrvači.

''Sve ovo novo je većini svijeta, ali nama nije. Ovo su tipovi koji su osvajali svjetske titule.'', započeo je Cormier s osvrtom na vještine dagestanskih boraca.

''Kad sam osvojio broncu na svjetskom prvenstvu, Rusija je imala možda pet ili šest svjetskih prvaka i jednog brončanog. Većina tih tipova bili su Dagestanci. Oni jednostavno znaju kako hrvati. Istog trenutka kad sam ugledao Khabiba i Islama, znao sam da će napraviti problem u MMA-u. Točno to se i dogodilo.'', zaključio je Daniel Cormier.

Što se Makhacheva tiče, trenutno nije poznato s kime će se boriti u sljedećem nastupu. Beneil Dariush trebao je biti njegov protivnik u meču za sljedećeg izazivača, ali sve više se gura Islama u obračun s Oliveirom, a taj meč odredio bi novog prvaka lake kategorije.

Linker
26. travanj 2024 02:55