UFC

Dana White morao razjasniti neke svoje izjave o Anthonyju Smithu: ‘Rekao sam da nije slomio nogu‘

Anthony Smith

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
UFC-ov predsjednik morao je ispraviti krive informacije koje je podijelio prije par dana

Težak poraz pretrpio je Anthony Smith proteklog vikenda na UFC 277 eventu. Magomed Ankalaev pobijedio ga je tehničkim nokautom u drugoj rundi, ali poraz je težak zbog nekih drugih okolnosti.

Krajem prve runde Smith se požalio na ozljedu gležnja i tvrdio je kako je slomio nogu. Opravdao je ‘‘Lionheart‘‘ svoj nadimak tako što je ušao u drugu rundu s takvom ozljedom, iako se borio protiv ‘‘ubojice‘‘ kao što je Magomed Ankalaev. Ispostavilo se kako Smith ipak ne može dugo s takvom ozljedom i ubrzo je izgubio tehničkim nokautom.

Smith je i nakon meča govorio kako je slomio nogu, a u ponedjeljak je Smith i potvrdio svoju ozljedu u razgovoru s Arielom Helwanijem. Time je zaslužio svojevrsnu ispriku od strane Dane Whitea koji je na konferenciji za medije nakon UFC 277 eventa rekao kako Smith nije pretrpio nikakve frakture.

‘‘Na konferenciji za medije u subotu rekao sam kako nije bilo nikakvih fraktura. On je slomio svoju nogu. Noga mu je slomljena. Utvrđena je fraktura, a vjerujem da se nalazila na nekom čudnom mjestu, teškom za pronaći. On je sjedio tamo i zapitao se: ‘Što nije u redu sa mnom? Osjećam da mi je noga slomljena. Poznajem svoje tijelo‘. Ja sam mislio da je on udaren tako snažno u nogu da je mislio da je slomljena. Naravno da je i to moguće, ali on je doslovno slomio nogu i trebat će operaciju. Htio sam razjasniti tu situaciju, jer ja sam bio taj koji je rekao da nije slomio nogu.‘‘, rekao je Dana na konferenciji za medije nakon sinoćnjeg DWCS-a.

Smithu sada slijedi dugi oporavak i pitanje kada ćemo ga ponovno gledati unutar kaveza. Što se Whitea tiče, pošteno je da se osvrnuo na svoju pogrešku i zasigurno će ubuduće pripaziti sa svojim navodima.

Linker
04. svibanj 2024 01:10