UFC

Dana White o borbi Furyja i Wildera: ‘Boks je trebao takvu borbu‘

Dana White
 Screenshot (youtube, Ufc)
Predsjednik UFC-a također je oduševljen borbom koju su pružila dvojica sjajnih teškaša

Reakcije na borbu između Tysona Furyja i Deontayja Wildera ne stišavaju se, a vjerojatno niti neće, barem još neko vrijeme. Britanski i američki boksač pružili su odličan meč kojim su zaključili trilogiju, a Fury se u konačnici pokazao kao ipak bolji boksač. Neovisno o tome, Wilder je također pokupio simpatije svojom srčanošću koju je naročtio prezentirao u trećoj borbi.

Ravnodušan nije ostao niti Dana White. Predsjednik UFC-a na konferenciji za medije nakon sinoćnjeg Contender Seriesa dobio je priliku dati svoj osvrt na boksački spektakl koji smo gledali u ranim nedjeljnim satima. White tvrdi kako u početku nije vidio smisao treće borbe, no sada se slaže kako se ta borba trebala dogoditi.

‘‘Smatram da je borba bila sjajna. Znate, prije svega sam se pitao zašto se oni bore, čemu treća borba. Joshua je nedavno pobijeđen, zašto raditi treći meč. Znate zašto su ga radili? Jer boks je trebao takvu borbu. Bila je to nevjerojatna borba teškaša. Mislim da su oba borca dali sve od sebe. Što se Furyja tiče, došao je na 277 ‘pounda‘ (125.65 kg) i uspio se boriti na takav način. Završio je u nokdaunu, ustao se i nastavio s borbom. Taj meč upravo je ono što je boks trebao. Tako mi je drago što se dogodilo i čestitam obojici te svima uključenima u taj sport.‘‘

Ostaje nada kako boksačka teška kategorija neće stati na ovome. Istina je da se radilo o odličnom meču, no boks mora nastaviti u tom smjeru i kroz naredni period koji dolazi.

Linker
04. svibanj 2024 05:55