UFC

Demetrious Johnson otkrio tko i kako može osvojiti pojas muha kategorije

Demetrious Johnson

 Christopher Colon/Zuma Press/Profimedia
Najveći svih vremena u svojoj kategoriji kritizirao je trenutnog prvaka usporedivši ga s bivšim prvacima

Najbolji borac muha kategorije svih vremena, Demetrious Johnson, kritizirao je nastup Alexandrea Pantoje na UFC-u 301 te istaknuo tko po njemu može pobijediti prvaka.

Prošle subote na UFC-u 301 u Rio de Janeiru, Alexandre Pantoja uspješno je obranio svoj naslov prvaka po drugi put, jedva pobijedivši neočekivanog izazivača, Stevea Ercega. Erceg, poznat kao "Astroboy", dobio je iznenađujuću priliku za naslov nakon što je spektakularnim nokautom nad Mattom Schnellom samo dva mjeseca ranije demonstrirao svoj brzi uspon tijekom svojih kratkih 11 mjeseci u UFC-u.

Osoba koja je bila favorizirana za naslovnu borbu bio je Muhammad ‘The Punisher‘ Mokaev (12-0), no iako Mokaev ima šest uzastopnih pobjeda u kategoriji do 56 kg, nije uspio impresionirati UFC-ovu upravu svojom posljednjom izvedbom. Ovaj neporaženi engleski predstavnik svoju je posljednju borbu odradio na istom događaju kada je Erceg nokautirao Schnella, pobijedio je Alex Pereza jednoglasnom odlukom sudaca. ‘The Punisher‘ je nedavno nagovijestio na društvenim mrežama da ima borbu zakazanu za UFC 304 kada se promocija vraća u Manchester, u Veliku Britaniju, 27. srpnja.

Bivši UFC-ov prvak, Demetrious Johnson, vjeruje da 23-godišnji Mokaev ima ono što je potrebno da svrgne brazilskog prvaka.

"To je problem s muha kategorijom, nema puno sportaša tamo", tvrdi Johnson na svom YouTube kanalu. "Imate Muhammada Mokaeva koji je vjerojatno sljedeći. Mislim da Mokaev može pobijediti Alexandrea Pantoju zato što, prvo, dobar je na nogama, a drugo, ima bolju pozadinu u hrvanju.‘‘

"Mislim da će biti bolji (od Ercega) u donošenju odluka ", dodao je Johnson.

"Mighty Mouse" bio je kritičniji prema Pantoji nego prema Ercegu.

"Imam osjećaj da Pantoja skida previše kilograma. Kad pogledam prošle prvake, gledam (Deivesona) Figueireda, nevjerojatnog prvaka, snažnog, s odličnim atletskim sposobnostima. Kad gledam Henryja Cejuda, on se tako dobro kretao, završavao je borbe. Kad pogledam sebe, kretao sam se i završavao borbe. Onda kad pogledam Pantoju, gotovo je kao da se samo provlači kroz borbe, ne ističe se kroz borbe", priznao je Johnson.

DJ je još dodao kako krivi UFC što nije dobro promovirao borbu i što otežavaju 34-godišnjem brazilskom prvaku da zaradi više novca kroz prodaju prijenosa uživo.

"Kako očekujete da borac muha kategorije zaradi PPV bodove ako ovaj događaj nije ostvario više od 200 tisuća kupnji, on neće dobiti ništa. Dobit će svoju osnovnu plaću i to je to", završio je Johnson.

Linker
20. svibanj 2024 00:39