UFC

UFC-ova legenda: ‘Erceg me impresionirao, uništavao je Pantoju na nogama, ali i donio neke loše odluke‘

Steve Erceg i Alexandre Pantoja

 LEANDRO BERNARDES/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Leandro Bernardes/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Demetrious Johnson ističe kako je ‘AstroBoy‘ trebao izbjegavati parter u okršaju s prvakom

Minuli vikend donio nam je UFC 301 priredbu (Farmasi Arena, Rio de Janeiro) u čijoj je glavnoj borbi večeri Alexandrea Pantoja jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Stevea Ercega i tako obranio pojas muha divizije u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Dobar dio borilačke javnosti naklonio se australskom borcu hrvatskih korijena na izvedbi koju je pružio protiv Pantoje, ali i kritizirao njegova nastojanja da ruši prvaka i pokušava hrvati s njim, a na toj liniji je i Demetrious Johnson.

"Erceg je doslovno predao borbu pokušavajući hrvati s tipom koji ne zna boksati. Sjajna borba, ali mislim da je Erceg dao tu borbu Pantoji. Mislio sam da će ga Pantoja dokrajčiti, ali Erceg je bio bolji udarač, nanio je puno više štete u toj borbi. Na nogama je uništavao Pantoju, ali donio je neke loše odluke u toj borbi", rekao je na svom YouTube kanalu aktualni prvak ONE-ove muha kategorije i borac koji uz Jona Jonesa drži UFC-ov rekord po broju obrana naslova (11) pa nastavio:

"Nisam osjećao da je Pantoja bolji borac. On je prvak, ali mu je ‘grappling‘ najjača strana, morate ga držati dalje od toga. Kod Pantoje nema oštrine na nogama, a Erceg me impresionirao. To su stvari koje sam vidio kao gledatelj, kao analitičar, kao jedan od najboljih na svijetu koji se borio u toj diviziji jako dugo. Dajte Ercegu još godinu ili dvije i pobijedit će Pantoju, a smatram da Muhammad Mokaev to može napraviti već sada".

Linker
12. svibanj 2024 20:05