UFC

Eric Nicksick opisao kako je raditi sa Seanom Stricklandom: ‘On proziva Ngannoua na svakom sparingu‘

Sean Strickland

 Screenshot (youtube, Ufc)
Glavni trener Xtreme Couture Gyma uživa imajući Stricklanda kao novu akviziciju u dvorani

Pet pobjeda u nizu, četiri unutar srednje kategorije i niz kontroverznih izjava, čimbenici su kojima je Sean Strickland privukao pažnju MMA javnosti na sebe. Trenutno sedmorangirani izazivač srednje kategorije, za točno mjesec dana borit će se protiv Jacka Hermanssona na UFC Fight Night 201 priredbi. Pobijedi li Sean u tom meču, vjerojatno će biti na korak od napada na titulu.

Strickland se za svoj idući nastup priprema u Xtreme Couture dvorani, jednoj od najboljih MMA dvorana na svijetu. Glavni trener te dvorane, Eric Nicksick, u razgovoru za MMA Fighting, opisao je iskustvo suradnje s borcem koji je poprilično nekonvencionalan, barem kada je u pitanju njegov karakter.

‘‘Volim raditi s njim. Podsjeća me na ‘old school‘ dane u Xtreme Couture dvorani. Nekoć smo imali Mikea Pylea i Jay Hierona. Ta dva tipa dolazili su na sparinge i nije ih bilo briga tko ste i jeste li prijatelji. Pokušavali su se potući s vama svakog dana i to je bila njihova vibra. Naravno da smo se s vremenom odmaknuli od toga, jer nije dobro za dugotrajnost vaše karijere. Ali postoji određeni element toga svega, u kojem uživam. Sviđa mi se čvrstina i mislim da je bitna.‘‘, započeo je Nicksick, a zatim je detaljnije opisao Stricklandov pristup na sparinzima i treninzima.

‘‘Želite imati natjecateljski duh u dvorani. Seanov pristup nije uvijek najbolji. On ne izgovara lijepe stvari ljudima, ali on svojim načinom govora te svojim pristupom, dokazuje kako mari za ljude oko sebe i želi izvući najbolje iz njih. On ponekad vidi više potencijala u drugim borcima, nego li oni vide sami u sebi. Uvijek će vam reći točno kako se osjeća i mislim da je to osvježenje u današnje doba.‘‘, dodao je Nicksick.

Glavni trener Xtreme Couture Gyma objasnio je kako su ipak morali proći određeni razgovor, prije nego li se Strickland pridružio. Objasnili su mu pravila ponašanja, Sean ih je uvažio i Nicksick navodi kako je suradnja zasad odlična. Neki borci iz dvorane drže se određenih obrazaca po pitanju Seana Stricklanda. Tako Brad Tavares, također borac srednje kategorije, ne želi sparirati više od jedne runde sa Stricklandom. Nicksick je objasnio zašto.

‘‘Zabavno je što on (Strickland) i Tavares spariraju samo jednu rundu, na svakom sparingu. Brad mu ne želi dati više od jedne runde jer tvrdi kako je to jedini način da ostanu prijatelji. Ako odrade više od jedne, potući će se i mrzit će jedan drugog.‘‘

Jedan od članova Xtreme Couture Gyma jeste i Francis Ngannou. ‘‘Predator‘‘ je prvak UFC-ove teške kategorije i jedan od najstrašnijih udarača u povijesti ovog sporta. Glavni trener dvorane tvrdi kako Strickland uživa sparirajući s njim.

‘‘Taj tip (Strickland) doslovno će sparirati s bilo kim. On proziva Francisa na svakom sparingu, a to objašnjava riječima: ‘Želim doći smrti najbliže što je moguće i hoću taj strah od Boga u svom srcu, svaki put kad spariram s tipom poput Francisa‘. Naravno da mu dopuštamo da sparira s Francisom. Dojam je kako ga Francis može nokautirati u svakom trenutku ako želi, ali treba odati počast i njemu. Jako dobro pazi svoje sparing partnere. Runde između njega i Seana vrlo su kompetitivne. Francis se upušta u zabavu s njim, a pritom ga nije ozlijedio. Bilo je tu sjajnih rundi između njih dvojice, a treba odati priznanje i Seanu, jer nisu svi voljni uskočiti u kavez s Francisom. Sean se želi natjecati protiv najboljih u dvorani. Ako je netko bolji od njega, on će tražiti da odrade sparing. Željan je borbe i natjecanja te želi napredovati.‘‘, objasnio je Eric Nicksick.

Tko god malo detaljnije prati Seana Stricklanda, lako zaključuje kako on uistinu uživa u borbama. Nije jedan od boraca koji će kalkulirati, nego se stvarno voli potući. Međutim, koliko će to biti korisno za njegovo zdravlje i dugotrajnost karijere, vrijeme će pokazati. Odluka je u svakom slučaju njegova.

Linker
04. svibanj 2024 09:05