UFC

Filho tvrdi da je Mokaev više puta tapkao, Mokaev uzvratio: ‘Zar itko misli da bih tapkao na giljotinu?‘

Muhammad Mokaev

 Kieran Cleeves/PA Images/Profimedia
Podosta se prašine podiglo nakon obračuna dvojice perspektivnih boraca muha kategorije

Jedan od najimpresivnijih nastupa na UFC 286 eventu odradio je mladi Muhammad Mokaev. 22-godišnji Dagestanac s britanskom putovnicom ostao je neporažen i nakon svog 11. profesionalnog nastupa, a ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi porazio je Jafela Filha.

Mokaev je u meč ušao kao velik favorit, ali Brazilac ga je dobrano namučio. Jako blizu pobjede prekidom bio je Filho onda kad je zaključao nogu Mokaeva u ‘‘kneebar‘‘. Djelovalo je kao da je pitanje trenutka kada će Mokaev tapkati, ali to se nije dogodilo i Mokaev se uspio izvući, te kasnije doći do pobjede. Filho ipak nije sretan takvim ishodom i smatra da je Mokaev u tri navrata tijekom borbe tapkao, ali sudac to nije primijetio.

‘‘Mokaev je tapkao barem tri puta. Osjetio sam da tapka po mojim leđima, kao da se skriva, zlobno. Bila je još jedna situacija gdje sam išao po ‘giljotinu‘, a zatim sam napao njegovo rame. On je tapkao, a ja sam popustio s hvatom. Gledao sam u suca cijeo vrijeme. Zatim taj ‘kneebar‘. Osjetio sam kako tapka svojim stopalom, a sudac ga je pitao: ‘Jesi li tapkao?‘. Ja sam malo pustio hvat, a on je uspio malo zarotirati svoje koljeno.‘‘, rekao je Filho za MMA Fighting.

Društvenim mrežama čak su se i proširile neke snimke koje prikazuju da je Mokaev navodno tapkao, ali priliku za oglasiti se dobio je i sam Mokaev. Naravno da je opovrgnuo sve tvrdnje.

‘‘Ja nikada neću tapkati. Znam da je ludo za reći, ali morat će me netko uspavati ili mi polomiti ruku. Ako sudac zaustavi borbu, onda u redu, bit će gotovo. Ali ako sudac ne zaustavi meč, nikad neću tapkati, čak ako i okončam karijeru zbog toga. Imam svoje principe i želim biti drukčiji.‘‘, započeo je Mokaev, a zatim se osvrnuo na optužbe da je tapkao.

‘‘Ako nisam tapkao na zahvat na koljenu, mislite li da bih tapkao na ‘giljotinu‘ koja nije bila niti zaključana. Kako ljudi mogu vjerovati da bih tapkao na njegovu ‘giljotinu‘? Moraju me uspavati. Njegovo stopalo završilo je u mojim hlačicama/gaćama, a on mi se ispričavao i nakratko je stao (s borbom). Ja sam reko da je sve okej i da nastavimo.‘‘, objasnio je Mokaev

Sve u svemu, podosta kontroverze ostaje iza debija Jafela Filha pod okriljem UFC-a. Brazilac se pokazao dostojnim protivnikom Mokaevu, ali ipak je upisao poraz. Filho se nada prilici za revanš.

‘‘Ne znam koliko će on (Mokaev) trebati vremena za oporavak. Mislim da je pokidao neke od ligamenata i trebat će mu dugo vremena za oporavak. Ali mislim da bi revanš bio idealan, posebice zbog pompe koja je nastala nakon ove borbe.‘‘, dodao je Filho.

UFC-ova muha kategorija vjerojatno ima dva vrlo perspektivna borca u vidu Filha i Mokaeva, a budu li obojica upisivali pobjede u nastavku karijere, lako je moguće da se opet susretnu.

Linker
26. travanj 2024 07:02