UFC

Muhammad Mokaev ipak neće predugo izbivati iz kaveza; Ponajveći UFC-ov talent nastupit će u Abu Dhabiju

Muhammad Mokaev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sumnjalo se da će 22-godišnjak dugo pauzirati zbog ozljede koljena u prošlom nastupu

Jedan od najvećih UFC-ovih talenata u muha kategoriji ugovorio je novi nastup. Neporaženi Muhammad Mokaev (10-0, 4-0 UFC) u kavez će kročiti na UFC 294 eventu koji je na rasporedu 21. listopada (deseti mjesec) ove godine.

Mokaev će biti dio UFC-ovog spektakla u Abu Dhabiju, a poznato je ime njegovog sljedećeg protivnika. Britanca dagestanskih korijena čeka najteži protivnik u dosadašnjoj karijeri. Tim Elliott (19-12-1, 8-10 UFC) naći će se na suprotnoj strani kaveza u Abu Dhabiju, a radi se o borcu koji je jedno mjesto ispred Mokaeva u poretku izazivača.

Elliott zauzima 10. poziciju, dok je Mokaev odmah iza njega na 11. mjestu. Iako Elliotov ‘‘score‘‘ možda ne sugerira da se radi o odličnom borcu, tko god imalo poznaje njegove kvalitete, svjestan je da se radi o itekako opasnom borcu.

Tim Elliott u posljednjih pet nastupa ima četiri pobjede i poraz od Mathieusa Nicolaua, a trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede. Krajem 2016. godine borio se za UFC-ovu titlu prvaka u muha kategoriji, a Demetrious Johnson porazio ga je nakon pet vrlo zanimljivih rundi.

Kroz svoju dosadašnju karijeru, Elliott je uglavnom gubio od same elite. Već smo spomenuli Demetriousa Johnsona, a Brandon Royval, Askar Askarov, Deiveson Figueiredo, Joseph Benavidez itd. još su neka od imena od kojih je Tim gubio. Louis Smolka, Ryan Benoit, Tagir Ulanbekov i legendarni Jens Pulver neka su od poznatih imena koja je porazio.

Kad je Mokaev u pitanju, radi se o pomalo iznenađujućem povratku u kavez. Vjerojatno pamtite njegov nastup u trećem mjesecu ove godine, na UFC 286 eventu. Mokaev je tada porazio Jafela Filha, ali u trećoj rundi Filho je zaključao ‘‘kneebar‘‘ iz kojeg se Mokaev teškom mukom izvukao. Šepao je 22-godišnji Mokaev nakon te borbe i pretpostavljalo se da je pretrpio težu ozljedu koljena. Ipak, sedam mjeseci kasnije, Mokaev će ponovno u kavez i to protiv najtežeg protivnika u dosadašnjoj karijeri. Porazi li Elliotta, definitivno je spreman za protivnike koji su pri samom vrhu kategorije.

Linker
05. svibanj 2024 19:07