UFC

(FOTO) Pogledajte lice Frankieja Edgara u trenutku Verinog front kicka

Frankie Edgar

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Sjajno je Ekvadorac pogodio udarcem kojim je podsjetio na Andersona Silvu

Težak poraz pretrpio je legendarni Frankie Edgar, proteklog vikenda u meču protiv Marlona Vere. Iako je borba tekla sasvim solidno za 40-godišnjeg Edgara, Ekvadorac je drugom polovicom posljednje runde sjajno pogodio front kickom te je nokautirao Edgara. Fotografi su uspjeli zabilježiti trenutak kad je Verin udarac odsjeo na Frankievoj bradi, a radi se o zanimljivom prizoru Edgarova lica koje nam prezentira kakve deformacije uzrokuje udarac u tom trenutku.

Inače, Edgaru je to drugi poraz zaredom, a u posljednjih pet mečeva, gubio je čak četiri puta. Ne ide mu u prilog niti činjenica kako je tri puta u tom periodu gubio nokautima, a posljednja dva protiv Sandhagena i Vere poprilično su brutalni. Sve su glasnija mišljenja kako bi se Edgar trebao umiroviti, a teško je ne složiti se.

Marlon Vera s druge strane uživa u najboljim trenucima svoje karijere. 28-godišnji Ekvadorac došao je do drugog slavlja u nizu i trenutno je 11-rangirani izazivač u bantam kategoriji. Pobjeda protiv legende kao što je Edgar najveća je u njegovoj karijeri, a mjesto na kojem se sve dogodilo (Madison Square Gardenu) daje dodatnu draž.

‘‘Nevjerojatna pobjeda u Madison Square Gardenu s pregršt Ekvadoraca u dvorani. Ovo je najbolja stvar koja se ikad dogodila u mojoj dosadašnjoj karijeri.‘‘, objasnio je Vera tokom konferencije za medije nakon UFC 268 priredbe, a zatim se osvrnuo na borca s kojim bi se rado borio u svom idućem nastupu.

‘‘Rado bih se opet borio protiv Josea Alda jer je on u top 5. Dominick Cruz borit će se protiv Pedra Munhoza, ali ja mislim da sam s ovom pobjedom ispred njih u poretku. Međutim, tko god bude idući, spreman sam.‘‘, dodao je Vera.

Što se rankinga tiče, ‘‘Chito‘‘ se ipak preračunao jer je na koncu skočio s 13. na 11. mjesto u poretku izazivača. Cruz je jedno mjesto ispred, a Munhoz je osmorangirani izazivač.

Linker
17. svibanj 2024 06:13