UFC

Giga Chikadze napokon će dobiti priliku protiv Top 5 borca u kategoriji

Giga Chikadze
 Screenshot (youtube, Ufc)
Gruzijac je izuzetno aktivan i želi što prije doći do samog vrha kategorije

Otprilike mjesec i pol dana prošlo je od trenutno posljednjeg nastupa Gruzijca Chikadzea. ''Ninja'' je u odličnom nizu od sedam pobjeda zaredom unutar UFC-a, a Edson Barboza nastradao je u posljednjem nastupu Chikadzea. Giga konstantno priča kako želi borbu protiv Maxa Hollowayja, no zasad će se morati zadovoljiti borbom protiv Calvina Kattara, petorangiranog izazivača perolake kategorije.

Borba između Kattara i Chikadzea trebala bi predvoditi prvu UFC-ovu priredbu u 2022. godini, a taj event održati će se 15, siječnja. Calvin Kattar nije nastupao od siječnja ove godine kada ga je Max Holloway demolirao u jednoj od najimpresivnijih izvedbi koje smo imali prilike vidjeti u UFC-u. Ipak, Kattar je hrabro izdržao svih pet rundi i protiv Chikadzea tražit će povratak pobjedama.

Giga Chikadze ukoliko savlada i Kattara, zasigurno će biti još glasniji. Gruzijac vjeruje kako je najbolji borac u ovoj kategoriji i cilj mu je što prije dogurati do prilike za napasti pojas. Dvije godine prošle su od njegovog debija pod okriljem UFC-a, a ''Ninja'' je odradio već sedam mečeva što je stvarno impresivno.

Uparivanje Barboze i Chikadzea na papiru je djelovalo vrlo uzbudljivo. Međutim, Brazilac je donekle podbacio i ostali smo na neki način uskraćeni za pravi rat i spektakl u stojci. Calvin Kattar također je sjajan borac koji preferira borbu na nogama, a uzevši u obzir da nikada u 27 profesionalnih mečeva nije nokautiran, sigurno nas čeka zanimljiv obračun između njega i Gruzijca.

Linker
02. svibanj 2024 19:39