UFC

Kamaru Usman ovaj put pohvalio Colbyja Covingtona: ‘On je stvarno dobar borac‘

Kamaru Usman vs. Colby Covington
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Covingtona i Usmana gotovo svi smatraju trenutno najboljim velterašima na svijetu

Sjajan meč pružili su nam Kamaru Usman i Colby Covington krajem 2019. godine. Dvojica fantastičnih velteraša borili su se za pojas prvaka UFC-ove velter kategorije, a slavio je Nigerijac Usman prekidom 50 sekundi prije kraja borbe. Nešto manje od dvije godine kasnije, ovaj dvojac imat će priliku odraditi revanš.

Colby Covington i Kamaru Usman priuštili su puno ''trash talka'' ususret prvoj borbi i visoka je doza animoziteta između njih. Nešto slično možemo očekivati i na konferencijama za medije koje će prethoditi UFC 268 priredbi koju će predvoditi 06. studenog. Međutim, unatoč netrpeljivosti između ova dva borca, Usman ima visoko mišljenje o Colbyjevim vještinama.

''On je definitivno među najboljima. Ja nisam mrzitelj i odat ću priznanje tamo gdje je zasluženo. Mislim da je Colby unutar 15 najboljih velteraša ikada, barem kada su u pitanju njegove vještine i način na koji se bori. Ne morate ga simpatizirati jer ga ne simpatiziram niti ja, no što se vještine tiče, on je stvarno dobar borac. Jako, jako dobar borac.'', započeo je Usman u razgovoru s Helen Yee.

Iako su oba borca prvenstveno hrvači i često baziraju taktici upravo na tome, njihova borba prva ponudila je 24 minute bespoštedne borbe u stojci. Niti jedan borac nije pokušao doći do rušenja, a Nigerijac je objasnio zašto su se obojica odlučili na takav način borbe.

''Mislim da nam je obojici bilo jasno da se radi o 'Mano a Mano' (direktan konflikt između dvije osobe) situaciji. Morali smo odraditi borbu gdje smo samo bacali udarce dok nismo saznali tko je bolji. Rekao sam mu da ću ga kažnjavati četiri i pol runde, a zatim ću ga završiti. Upravo to sam i učinio. Mislim da će on u našoj idućoj borbi probati taktizirati, no brzo će shvatiti da to ne funkcionira te da je jednostavno zaglavio u kavezu gdje će dobiti batine.''

Što se revanša tiče, naravno da Usman ponovno planira pobijediti. Međutim, Kamaru ističe kako mu nije naročito bitno hoće li pobjeda doći novim prekidom ili na nekakav drugi način.

''Nije mi bitno hoću li ga završiti. Moj način borbe jeste dominacija od početka do kraja. Želim ga totalno deklasirati. On kada dođe kući i legne u krevet mora pomisliti: 'kvragu, taj je tip stvarno bolji od mene. Ništa nisam mogao učiniti da ga pobijedim'. To je ono što mu želim učiniti, ne samo njemu, nego i svim ostalim borcima koji se bore protiv mene. Dakle, neovisno hoću li ga završiti ili ne, želim da se tako osjeća. Naravno, bilo bi odlično završiti ga i to je nešto što ljudi sada očekuju od mene.'', dodao je Kamaru.

Linker
17. svibanj 2024 12:28