UFC

Kamaru Usman pohvalio Nicka Diaza: ‘Stvarno mi se sviđa ono što sam vidio od njega‘

Nick Diaz
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nigerijac tvrdi kako je Diaz pružio odličan nastup uzevši u obzir dugu pauzu

Moglo bi se reći da su donekle podijeljena mišljenja fanova i kritičara nakon UFC 266 priredbe i povratka Nicka Diaza u Octagon. Naime, Nick se borbama vratio nakon više od šest godina izbivanja te je izgubio prekidom od Robbieja Lawlera u trećoj rundi borbe.

Jedan dio mišljenja govori kako je Diaz izgledao jako loše i usporeno, dok druga strana smatra kako je zapravo pozitivno iznenadio uzevši u obzir koliko ga dugo nismo gledali u kavezu. Na kraju krajeva, Nick Diaz u nešto više od deset minuta borbe pogodio je 150 značajnih udaraca, no Robbie Lawler u ovom trenutku ipak je previše za njega.

Jedan od onih koji su pozitivno doživjeli nastup Nicka Diaza jeste trenutni prvak UFC-ove velter kategorije, Kamaru Usman. Nigerijac tvrdi da je Nick dobro izgledao, a uputio mu je i jedan savjet.

''On mora birati borbe koje imaju smisla za njega. To je bila zabavna borba. Izbivao je iz borilišta šest godina i nije se lako vratiti. Ljudi su očekivali puno, on je učinio odličan posao, no očito je Robbie Lawler bio previše za njega. Robbie je čvrst tip i bio je puno aktivniji prijašnjih godina.'', rekao je Kamaru u razgovoru s Helen Yee

''Stvarno mi se sviđa ono što sam vidio od Nicka Diaza. Ako se uistinu želi vratiti, morat će biti pametniji s odabirom borbi. On je u poziciji gdje može birati protivnike. Mislim da borba njega i Matta Browna ima smisla, to bi bila sjajna borba i rado bih ju gledao.'', dodao je Usman.

Inače, Nick Diaz ususret meču protiv Robbieja Lawlera, u razgovoru za ESPN dotaknuo se Kamarua Usmana. Diaz je u svom stilu tvrdio kako bi se trebao boriti protiv trenutnog prvaka.

''Mislim da bih prebio Usmana. Imam više šanse protiv njega nego protiv Lawlera. Ne znam zašto se opet borim protiv Lawlera, to nema smisla. Ja bih se trebao boriti protiv Usmana.'', rekao je tada Nick Diaz.

Kamaru Usman zasigurno je u pravu kada kaže da Diaz može birati borbe i da ima potencijalno zanimljivih uparivanja u velteru i srednjoj kategoriji. Pitanje je koliko je Diaz ustrajan u svom povratku te što UFC-ovi čelnici imaju u planu za njega. Realnost je da Nick trenutno ne može razmišljati o Usmanu i borbi za titulu.

Linker
02. svibanj 2024 03:00