UFC

Holland želi revanš što prije: ‘Apsolutno ničega se ne sjećam‘

Kevin Holland
 screenshot (YouTube, UFC)
Kevin Holland nije bio svjestan sudara glavama nego je već bio prihvatio poraz

Nitko ne voli kad neka MMA borba bude poništena, a posebno borci koji su u istoj sudjelovali. Nekako to stvara gorak osjećaj nakon svega što su prošli kroz pripreme i teško se preko toga prelazi. Čak i kad je to nešto što borca spasi poraza, većinom isti ne bude sretan takvim ishodom. Ništa drugačiji po tom pitanju nije ni Kevin Holland, čija je borba protiv Kylea Daukausa poništena, unatoč tome što je Holland prvobitno poražen gušenjem.

Pregledavanje snimke dovelo je do zaključka kako je raniji sudar glavama Hollanda ozbiljno uzdrmao te odveo borbu u smjeru koji je doveo do njegovog poraza. I vidjelo se to vrlo lako dok smo gledali borbu, a i sam Kevin je potvrdio kako je udarac glavama itekako imao utjecaja.

"Mislim da sam bio ozbiljno uzdrman. Ne sjećam se apsolutno ničega. Osjetio sam kako sam pao na pod i odjednom sam ga imao na leđima. Što god da se dogodilo između sam pomislio da je Bogom dano. Nisam pomislio da bi moglo biti 'no contest'. Nisam znao da smo se sudarili glavama, mislio sam da me pogodio, poslao na pod i onda ugušio. Prihvatio sam poraz", rekao je Holland na konferenciji za medije nakon priredbe.

Revanš bi bio normalan slijed događanja i nema ništa protiv nove borbe s Kyleom, iako je otkrio da su njih dvojica sprijateljili te da su se čak prije međusobne borbe družili u UFC-ovoj kantini te u hotelu.

"Želim odraditi borbu ponovno. Nakon borbe sam mu rekao da mu mogu dati moj broj te da možemo odraditi ponovno. Želim to, mogao bih to napraviti odmah sada. Želim se ponovno boriti protiv svakoga tko me je savladao. Da se Johnny Walker ozlijedio, uskočio bih odmah u borbu protiv Santosa, iako je do 93 kilograma. Ja sam takav tip. Ako on želi nešto drugo, to je zato što osjeća da je taj sudar glavama najbolja stvar koja mu se mogla dogoditi. Respektiram Kylea, Chrisa i cijelu Daukaus obitelj, no ovo je igra borbe i mislim da između nas nije gotovo", potvrdio je Holland namjere.

Cilj mu je bila ovom borbom potvrditi svoj hrvački napredak, što je prije sudara glavama možemo reći pokazao. Ali, za nešto više trebat će prava borba i uistinu bi najbolje bilo da ovaj dvojac sve još jednom ponovi.

Linker
20. svibanj 2024 18:05