UFC

Holly Holm nada se osvetiti najteži poraz: ‘Ne želim da mi se karijera vrti oko Ronde Rousey‘

Holly Holm
 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
UFC bi uskoro mogao ugovoriti još jedan intrigantan revanš

Nakon što je u studenom 2015. godine šokirala svijet pobjedom nad Rondom Rousey, očekivalo se kako će Holly Holm biti nova vladarica UFC-ove ženske bantam kategorije. No, ona nije dočekala niti prvu uspješnu obranu titule. Nešto manje od četiri mjeseca kasnije doživjela je poraz od Mieshe Tate, tim putem prvi u karijeri. Nije ni Tate dugo zadržala titulu, također četiri mjeseca, prije nego ju je detronizirala Amanda Nunes. Nedugo nakon toga odradila je još borbu protiv Raquel Pennington te otišla u borilačku mirovinu.

Holm se u međuvremenu još tri puta borila za titulu, dva puta perolake i jednom bantam kategorije, ali se nije uspjela vratiti na tron. Ipak, niti jedan poraz nije joj bio težak poput gore spomenutog. Sad kad je Tate ponovno aktivna te nakon što je odradila sjajnu povratničku borbu, Holly se nada njihovom novom susretu u Octagonu. Unatoč tome što su izvan UFC-a u jako dobrim, gotovo pa i prijateljskim odnosima.

"Za mene borba protiv Mieshe ima najviše smisla jer je to poraz koji želim osvetiti. Nije to bila jedna od onih borbi u kojima sam izdominirana. Ja sam zapravo do prekida borbe bila u vodstvu i to mi je ostavilo gorak okus. Želim to ispraviti. Znam da je Miesha uvijek raspoložena za izazove pa ne znam zašto se borba ne bi ugovorila", rekla je Holly u razgovoru za MMA Junkie, dodavši što bi bilo drugačije:

"Sad su moje vještine puno raznovrsnije nego što su bile kad sam se borila protiv nje. Mnogi su spominjali moj revanš protiv Ronde, no ta borba bi završila isto kao prva. Nisam netko tko želi imati karijeru izgrađenu oko jedne osobe. Želim sama sebe testirati što više mogu. Ne želim jednog dana pogledati unazad i reći da sam nešto mogla napraviti, a nisam."

Miesha je nakon svoje borbe protiv Marion Reneau izjavila da nema ništa protiv novog susreta s Holly te kako je to borba koja će se vjerojatno dogoditi. Vjerojatno će i sam UFC biti zainteresiran za tako nešto. Glavna borba nekog jesenskog Fight Nighta? Zvuči vrlo realno.

U prvoj borbi Tate je slavila gušenjem nakon tri minute i 30 sekundi posljednje runde, a u tim trenucima je Holm na sudačkim karticama vodila 38-37. Kako je ona dobila tri runde, a Miesha svoju 10-8, da nije bilo prekida bi borba vjerojatno završila neodlučeno.

Linker
24. travanj 2024 10:07