UFC

(VIDEO) Jedan od najboljih mečeva u povijesti UFC-a: Prisjetite se rata između Josea Alda i Chada Mendesa

Jose Aldo (lijevo | Chad Mendes (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ususret UFC 301 eventu, najveća svjetska MMA organizacija časti nas pravom poslasticom

Kad god se vode rasprave o najboljim mečevima u povijesti MMA-a, oni nešto bolji poznavatelji MMA-a naglasit će kako revanš između Josea Alda i Chada Mendesa također ima svoje mjesto u takvim raspravama. Apsolutno su u pravu!

Veliki Jose Aldo porazio je Chada Mendesa u prvom mjesecu 2012. godine, a do pobjede je došao nokautiravši Mendesa koljenom u prvoj rundi. Chad tada nije dobro iskoristio borbu za pojas u UFC-ovoj perolakoj kategoriji, ali do kraja 2013. godine Mendes je nanizao čak pet pobjeda i došao je do nove prilike za napad na tadašnjeg kralja UFC-ove perolake kategorije.

Puno bolje spremio se Mendes za revanš s Aldom. Znao je što može očekivati, bio je svjestan koliko je opasan zastrašujući Brazilac i možemo reći kako je Mendes dobro odradio ‘‘domaću zadaću‘‘ uoči drugog meča s ‘‘Kraljem Rija‘‘.

Punih pet rundi odradili su Mendes i Aldo u uzvratnom dvoboju. Mnoštvo otvorenih razmjena, snažnih udaraca i nevjerojatno atraktivnih trenutaka obilježili su ovaj meč. Dokaz da se radi o vrhunskom meču jest priznanje od strane World MMA Awardsa. Aldov i Mendesov revanš proglašen je najboljom borbom u 2014. godini.

Osim World MMA Awardsa, Aldo i Mendes priznanje za najbolju borbu godine dobili su od strane ESPN-a, MMA Junkieja i Bloody Elbow portala.

Nebitno jeste li 2014. godine ili nekad kasnije gledali ovaj meč. Ususret UFC 301 eventu i novom nastupu Josea Alda, UFC nas je odlučio počastiti snimkom sjajnog okršaja koji su nam 2014. godine ponudili Aldo i Mendes. Sjajan je trenutak da ponovno pogledate ovaj epski meč, a ukoliko do sada niste imali priliku gledati taj rat, moramo priznati da vam zavidimo.

Video je pri dnu teksta, uživajte!

Linker
23. travanj 2024 23:18